maandag 18 november 2013

the Day Sheldon Siegel and Jason Roebke performed at croxhapox

And every now and then something unexpected happened. Bijvoorbeeld. Ik geef een voorbeeld. Een dame die als ik het goed heb in B woont, een dorpje met weilanden, hoeves, één kerk, een kroeg, dichtgegooide grachten, weilanden met runderen, efemere werelddelen op elk koebeest, onontgonnen darm- en gasvoorraad, hoeves waarover op een dag iemand dacht dat hij het verbouwen moest, een bos aan de horizon, bermen met paardenbloem en klaver en smalle weegbree, ook het herderstasje, een nederzetting van Vernaeve & co die zelf niet in B maar op de Kaaimaneilanden wonen, een dreef met populieren die door de eigenaar van het landschap om een of andere niet tegen de grond werd gehaald, straatroosters en putten, tyfonen die aan elk rondpunt in de war raken, drie paarden, het veulen, een jonge vrouw duwt een karretje over het straatdek, in dit landelijke B dus, in de pastorij woont een koppel met een dochter die voor Belgacom werkt, kwam iemand na het overlijden van haar vader, wat vorige week gebeurd zou zijn, de persoon in kwestie is intussen ter aarde besteld, in het bezit van een half dozijn schilderijen van Alfred Verwée. Haar vraag is wat de waarde van die stukken is. Jeroen zei dat hij twijfelde tussen Londen, waar ze een expo met werk van Klee hebben, en zomaar wat tussen het groen gaan rijden. Peter Jacquemyn springt binnen, met contrabas. The bass is meant for Jason Roebke.
Jason vertelt me dat hij net een tournée achter de rug heeft. Morgen neemt hij het graasland naar Amerika. Voor het concert in croxhapox gebruikt hij de contrabas van Peter Jacquemyn. Dat doet me aan Hitchcock en Frenzy denken, Hitchcock die, ook zelf net zo dik als een contrabas, aan het eind van de eerste sequens van Frenzy met een contrabas in een Londense bus klimt. Peter Jacquemyn vertelt dat hij in Hongarije een aantal instrumenten kocht, van een zigeuner die er zelf weinig mee aan kon omdat z'n gezondheid te wensen overliet. Na twee hartaanvallen op rij besloot de persoon in kwestie om alles wat hij had van de hand te doen. Peter reed naar Hongarije, zocht de persoon in kwestie op, kocht de contrabas. Jason performs on the other.
Gerard en Erik van Sheldon Siegel doen de eerste set. In the Magic Room stroomt brainbox unit 5 over de muziek.
Aan de bar zit iemand die de papiersoort waarop z'n eerstvolgende boek gedrukt zal worden in z'n binnenzak heeft. Set twee is Jason Roebke.

Geen opmerkingen: