donderdag 22 mei 2008

woensdag 21 mei

namiddag

'Als je een winkel doet,' zegt Stefaan, 'moet het een winkel zijn, geen nabootsing van een winkel.'
Berten Jaeckers overweegt om z'n jury op het terrein vlakbij het Rabot te doen. Alan met ideetjes voor een crox-card. Iemand zegt: het is Nagtzaam die met de Roma Publications begon en Manders die het overnam. Nagtzaam is betrokken in het recentste project van Voorkamer. Ook Johan De Wilde is betrokken partij. Je kunt niet alles willen maar Nagtzaam en De Wilde samen is een heel eind.

valavond

Een boom. Ik zit in een tuin, in een binnentuin. De boom is een notelaar en er is nog een boom, een esdoorn.
De esdoorn is een gemakkelijke boom, niets metafysica, ongetwijfeld om die reden het symbool van de Lumberjack. Er moet maar een zaadje van zo'n esdoorn in een groef tussen twee voetpadtegels belanden en binnen de kortste tijd heb je een esdoornbos. De esdoorn is een boom zonder filosofie. Geïmporteerd uit het land van de Lumberjack heeft hij zich nooit aan het klassieke patroon van de Europese flora weten aan te passen. Het is een veroveraar. Verovert terrein. Is reeds vroeg in het voorjaar in de weer met bladertooi en houdt zich voorts voor de luizenreet geen zak bezig met esthetica. Productief, karakterloos - en om die reden eigenlijk best geschikt voor saaie grasperkjes.
We drinken wijn. Het is wat vroeg op de avond voor wijn. De bovenrand van de bakstenen muur blaakt in hevig zonlicht. Joke springt binnen. We luisteren naar een cd van Ron Carter met Dolpy en Waldron. In de tuin, onder de notelaar, is de muziek niet veel meer dan een gordijn van klanken. De tuindeur, het is een schuifdeur die rechtstreeks op de woonkamer uitgeeft, staat wijdopen. We maken grapjes. In het zonlicht, dat zich boven de dakrand bevindt (blauwe hemel, wolkformaties), dansen kleine vliegjes.
Het is een uur of zeven voor we aan de repetitie beginnen. We hebben alle tijd. Het gesprek komt op de Canvascollectie.

avond

Repetitie van The Singing Painters. We bergen de oude nummers op, doen alleen nieuwe nummers en zonder de bassist, die had geen tijd. Met Bryn Jones, een nummer uit 2003, toch iets uit de oude doos; nieuwe en betere versie. Dan versies van Texas Shopping en Don't Think waar we weinig mee kunnen aanvangen, eind vorig jaar hebben we van onder andere Texas Shopping een interessantere versie gehad.
De repetitie gaat in een layback sfeertje, ook Joke gaat even aan het drumstel zitten en Merlyn heeft als gebruikelijk geen tabak bij. We drinken rode wijn en nemen een pauze aan de tuintafel onder de esdoorn. Net voor de pauze, of net erna misschien, dat herinner ik me niet, schudden we met Fifth een nieuwe song uit de mouwen, een song die we eerder zonder resultaat uitgeprobeerd hadden. Each fifth door should be slammed. Dit keer zit het gebeiteld, strakke multiritmische beat, funky gitaarspel, vocals straight from the bottle. Lang nummer, zeven coupletten.

A PORTRAIT

I lost my tobacco package

Under the table
I am so eager to smoke a cigarette
A cigarette
A cigarette
A cigarette
Nice girl on the table
Ashtray beneath her
Into the woods that's a title
Into the fucking woods

nacht

Hot Club de Gand. Jamsessie met Bart Maris en onder andere Merlyn aan het drumstel. Een eind na middernacht komen Luc Derycke en Jan De Cock er bij zitten. Een van de diensters is een nicht van Michaël, schoon meiske. Bij Luc informeer ik of hij zin heeft om tot het crox-bestuur toe te treden. Borremans en De Cock hebben het over de Canvascollectie. We lachen ons te pletter. Beiden werden gevraagd om van de eindjury deel uit te maken. Aan Borremans hadden ze gezegd dat ook De Cock in de jury zat en De Cock had gezegd dat hij alleen aan die jury wilde meedoen als Borremans er bij was, wat ze er niet bijverteld hadden. Ambiance, ambiance.

Geen opmerkingen: