dinsdag 22 september 2009

dinsdag 22 september

3000 Ze hadden het geteld, waren op 3000 uitgekomen. 3000 keer.

Annelies Monseré > Jessica Bailiff

bezoekersaantal 70

dosering: 3 tot 4 capsules per dag met warm water innemen. 1 Caps = 510 mg. Werkzame stof per capsule / substance active par capsule / Wirkstoff pro Kapsel = 400 mg.

gratin Een gratin van bloemkool en broccoli met gebakken aardappeltjes, een glas Tongerlo blond, warme herfstzon en de rugzijde van een rijzige brunette.
Des avonds koud buffet, vegetarisch want Mat eet geen vlees en moet ook niet weten van afgeleide producten, melk, kaas, kwark, yoghurt, ei. He's a veganist, that's right. Wim van MORC tapes en Annelies hebben dus voor allerlei vegetarische lekkernijen gezorgd, couscous op smaak gebracht met limoensap en rozijnen, een frisse salade, het sausje, olijven, groententaart, pikante pastei.

huisnummer 48
gisteren Cantarellen uit Letland. Een snoeimes, druiven, koffie.
De gele bloemen zijn uit de tuin van z'n moeder. In 1984 werd hij in Veldegem van de sokken gereden. Vier jaar pijngrens.
Het gesprek komt op NONA en Abattoir Fermé. In de tuin stokrozen, Rudbeckia en mimosa. De mimosa, gesnoeid, bloeit een tweede keer, een pruik van gele bloemen. Munt, venkel, akelei, valeriaan, pompoen en flescourgetten, zonnebloemen, aster, lavendel, maagdenpalm. Het snoeisel op het gazon is hop. 'Ik ga bier maken,' zegt hij.
In de computerkamer nemen we een onuitputtelijke voorraad foto's door. Tallinn, Riga, Barcelona, New York, London.

Ijdeltuitmans Ijdeltuit Tuymans.

In Gowan Ring Bee does singing, guitar and harmonica. He's the American. All other band members are Swedish. Lisa lives in Akersberga. Tonight flute and singing. Anders did clarinet and percussion, tambourine, a couple of drums and triangle. David on a 12-string guitar.vlnr: (rechtopstaand) Anders, van. (hurkzit) Jessica Bailiff, Annelies Monseré, David (with green fairytale ornament), Bee, Lisa and Wim. foto by Pablo

Jacques Roubaud La pluralité des mondes de Lewis. (1) Un corps et son ombre partageaient un monde
L'ombre de l'ombre s'étendait sur le corps

Jessica Bailiff (usa, Ohio) Het concert voor de pauze. Jessica gitaar en zang, Annelies Monseré zang, gitaar en toetsenbord, Mat percussie. Het percussieve element zorgt voor een donkere bodem.

locaties Tallinn: een autosnelweg, bruggen, witte reklameborden. Fotografeert bij voorkeur net voor het donkert. Het appartement van Sergej. Een pasgeborene met een gsm in het mollige knuistje, zo geboren. En een lapsus: Buymans. Buymans en Torremans. De universiteit van Copernicus, strakke architectuur. Retescherp, grinnikt de bewoner van huisnummer 48. Brooklyn, London, interessante detailopnames. Cindy betreedt de computerkamer. 'Ik ga een eindje lopen,' zegt ze.

Mat Mat is al eens in croxhapox geweest, hij was toen een van de leden van To Kill a Petty Bourgeoisie. Dit keer doet hij percussie tijdens de set van Jessica Bailiff en Annelies Monseré. Tijdens het concert van In Gowan Ring zit hij in de corridor een boek te lezen, Cloud Atlas van David Mitchell, shortlisted for The Man Booker Prize 2004. Dat staat op de cover. Had dus net zo goed de titel van het boek kunnen zijn: Shortlisted for the Man Booker Prize 2004 by David Mitchell. It starts in 17th century, unusual as it is, jumps to the nineteen twenties, goes future, then goes back to a far earlier time.

Michel Michel aan de lijn. De nieuwe sleutel, die van de crox-locatie op de eerste verdieping van rue Zenne 17, doet het niet. De sleutel die Oana heeft, plan A, ook zij heeft intussen een sleutel van de zennelocatie, is dezelfde en doet het dus evenmin. B-plan: Michel en Colette rijden naar Gent, pikken een fragment van het concert van In Gowan Ring mee en drinken een biertje. Ik overhandig het moederexemplaar van het sleutelbos rue Zenne 17, een moederexemplaar waaraan maar liefst 8 sleutels hangen.
Het plan om een grote valse wand te bouwen, verneem ik, is afgevoerd. 't Wordt een kleine gyprocwand, krek op zelfde plek waar HAP de doorgang afsloot.

MORC tapes Concertavond. Voor de pauze Jessica Bailiff en Annelies Monseré, na de pauze In Gowan Ring. Wim was al voor de middag in crox langsgeweest.

multi-tasking 'Wordt er nog geschonken?' vraagt Angèl. Potverdikke, al moest ik er een baksteen voor uitwringen, natuurlijk wordt er nog geschonken. Ik sta tot aan de neusgaten in haar pretoogjes, want jawel, ze lacht, kijkt toe hoe ik verdrink, mijn futiele verdrinkingsdood amuseert haar: ik schenk het bier in een wijnglas. 'Multi-tasking,' grapt Angèl, 'is niet voor iedereen weggelegd.'

Ohio >Jessica Bailiff
Ohio waar de Amerikaanse tournée générale van Tuymans van start ging, dat laatste stond in de gazet: 'Hij zit achterover geleund in een tuinstoel in een reusachtige tuin in Columbus, Ohio, en steekt een zoveelste sigaret op.' De madam die het artikel schreef moet nog leren schrijven: en steekt een sigaret op. Elke sigaret is de zoveelste.

paard De geur van een paard. Dat is wat het betekent, verneem ik.

Pablo the driver. He's from Galicia. La Coruna. Spanish. More connected to northern Portugal than to Spain, actually. Hij schildert, studeerde aan de universiteit van Vigo.

recent keyword activity Zweedse bospaddestoelen, oliegeprepareerd doek, Wouter Messchendorp, Daniël Dewaele, Katrien Hofman, de Zondagsdenkers en Nel Aerts filosofie. Wellicht wordt de filosofie van Nel Aerts bedoeld. Ook dit keer wat blote madammen: Ellen Van den Eynde en dankzij die betere vakpers van bij ons de alomtegenwoordige Véronique De Kock. Twee keer hond neukt bazin. Ik klik het aan en beland op een nogal klungelig gemaakte pornosite met archiefmateriaal van bovenvermelde bezigheid. Hoe je een olifant neukt? Door je kop in z'n reet te steken. Sex en aanverwanten scoren opnieuw relatief hoog. Iemand tikt neuken merelbeke in, iemand vraagt zich af hoe je 't met een droogrek doet (komt dit uit het sex met bejaarden boek?) en nog iemand stelt gewoon recht voor de raap waar 't op aankomt: prostitute rammen keulen.

vorm Geen inhoud zonder vorm.

werktafel De werktafel.


Geen opmerkingen: