zondag 13 september 2009

weekendalfabet (3)

cd-hoesjes Een ladenkast tjokvol muziek. Aan de voorzijde kleven reproducties van cd-hoesjes: Wes Montgomery, Serge Chaloff, Jay Jay Johnson, Colossus van Sonny Rollins, The 6 String Quartets van Bela Bartok en Our Man In Paris van Dexter Gordon. Het gesprek komt op The Big Gundown van John Zorn. Dat is, verneem ik, een zeer goeie plaat.

Couturier >in voorbereiding

de bezoekersaantallen Pover. O de Gand en Open Monumentendag zitten er voor iets tussen, vermoed ik. Tijdens de avondspits doen de bezoekersaantallen het iets beter.

definitie Een gebied zonder definitie. Overal is kleur.

Caeruleum blauw, Oudt Hollands geel licht en Oudt Hollands helder violet, te definiëren als peperduur: 109 euro alles samen. Bij Oudt Holland vermelden ze de samenstelling van het pigment. Het violet is een menging van ultramarijn, quinocridone en dihydroxyanthaquinone, het Hollands geel een met natuurlijke oker op smaak gebrachte mix van zink en titanium oxide en het caeruleum - met code F39 de duurste van het trio - een oxide van cobalt en tin.

drankorgel De hoofdredacteur introduceert W. C. Fields, het drankorgel.

Fran Fran belt me. Of ze morgen (gisteren morgen, vandaag vandaag en morgen al meteen weer gisteren) de grote zaal kunnen gebruiken voor een korte repetitie. Wat ik daar op antwoord? Juul belt me. Dat ze overmorgen. De hoofdredacteur belt me. Later iemand die een witte ruimte zoekt. Met witte ruimte bedoelt ze ook de vloer hoort wit te zijn.

Freya De film van Freya wordt positief onthaald. Zou ik dit anders kunnen zeggen? Iets positief onthalen hoort in dubieuze televisieprogramma's thuis. Daar onthalen ze positief dat dit of dat wereldwonder aan de coke zit, dat Leterme, Dedecker en Faouil een mening hebben, dat De Tandt ontmaskerd werd, waarna ze op de gebruikelijke manier allerlei andere ontmaskeringen door de vingers zien, en dat Usain Bolt een buitenaardse prestatie neergezet zou hebben.

De film van Freya is een klein meesterwerk.

Here Is What Is en Acadie van Daniël Lanois.

het redactielokaal Midden het redactielokaal staat tegenwoordig een Chesterton en vlakbij het raam een kleine houten toren met zorgvuldig geklasseerde kleurpotloden. Het gele en het roze zijn quasi intact. Ergens in het redactielokaal, de preciese locatie zie ik niet voor me, ligt een poster van UIT HET GEHEUGEN DE LA MEMOIRE FROM MEMORY, over weten en vergeten, een project van het Guislain Museum, een exemplaar van De Witte Raaf met als kop kunstenaar zijn is ook een kunst en Ethica van Spinoza.

High Noon

in voorbereiding Crox-boek NR. 13: FIGURES van Michel Couturier. De release is voor begin oktober. Het boek telt 160pp en heeft hetzelfde formaat als NR. 2.
Ook voor binnenkort: OVER VORM van Hans Theys, een vervolg op Flower Power (wordt meer dan waarschijnlijk crox-boek NR. 14) en boeken van Julian Moran en Hans Beckers.

John Zorn Van The Big Gundown is een nieuwe versie uit. Ook een aanrader, verneem ik, is Zorn live in Jeruzalem.

Joko, de grijze papegaai, zou tegenwoordig in Mallorca verblijven.

kleur Buiten het lijntje kleuren. Dat is wat kindertekeningen zo bijzonder maakt: ze kleuren buiten het lijntje. De lijn die ze voor zich hebben is niet honderd procent duidelijk gedefinieerd, aan beide zijden van de lijn kan territorium ingekleurd worden.

kwijt Lieselot is een map kwijt. Zou het kunnen dat? Dat kunnen zou. Dat de map zich bijvoorbeeld hier bevindt. Hier. Waar is hier? De map bevindt zich niet - ik herhaal niet - in het kantoortje. Nog meer kwijt trouwens: Freya is een roze kom kwijt en drie, vier flessen Château du Hap staan zonder etiket.

mecanorma Een legkast. Hebbeding. Geen idee wat er tegenwoordig in de laden zit. Aan de voorzijde hebben de lades (niet alle lades) een opschrift wat aangeeft wat er vroeger in zat: POINTS 100-10-100-80-50-10-50-80 (dat is de bovenste lade), REPROCO, POINTS (voor als je een slecht rapport had), letter press, SPECIAL, LETTER PRESS A en LIGNES. Wou je buiten het lijntje kleuren dan had je eerst lijntjes nodig en die kon je dus krijgen bij de puntenverkoper.

Piranesi Dat ik dat gemist heb.

zaterdag Ann op zaterdag.

Geen opmerkingen: