woensdag 21 april 2010

woensdag 21 april

altijd 1. Invalshoeken, interpretaties, meningen. Elk standpunt is te herleiden tot.
2. Zolang ze religie toelaten, en meer van die dwazekloterij, blijf ik roken. Ik bezwijk liever aan een overdosis nicotine dan me met de opinies van een lul als Benedictus of een of andere politicus uit klein Vlaanderen in te laten. Ze moeten niet zeiken over nicotine en tabak, er zijn ergere dingen.
3. Plaats ruimen voor iets dat groter is dan regio en gewest.

getekende dialoog, een project van Willy Looijen
enkele bevindingen
1. Gisteren was ze in het Baudelopark langsgegaan. De Afrikanen, zegt ze, gingen ervandoor toen er politie aankwam. (lacht luidop)
2. In de stadsbibliotheek hadden ze geen zin, ze wilden liever blijven lezen. Ze vroeg het aan een oudere man en die weigerde en als er één weigert, weigeren ze allemaal.
3. De kinderen van het Freinetschooltje zeiden dat ze geen tekenen hadden, zeiden ze. Ook waren er die toch een kijkje kwamen nemen en anderen die zeiden, toen ze er mee klaar waren, dat ze het ook thuis gingen doen.
4. Het park vandaag was goed en gisteren was het park ook goed. Vandaag twee studentes en ook twee jongens waarvan er een architectuur deed en ook iemand die met Afrikanen aan het praten was. Toen hij aan de tekening begon, gingen de Afrikanen ervandoor.
5. Mensen die aan een halte op tram of bus staan te wachten, moet je er niet mee lastig vallen, die hebben toch geen tijd.

vier tekeningen
1. Met Francis (1972), iemand uit Ivoorkust. Hij droeg een beige broek en volgens mij, zegt Willy voor de volledigheid, is 't ie getrouwd. Er was een Afrikaanse vrouw in de buurt maar zij ging een wandelingetje maken. Francis begon met het tekenen van een hoofd waar hij een arm en het kraagje van een hemd aan toevoegde.

2. Met Eva van de 3de bachelor schilderkunst. Eva en Willy zaten vlakbij de poort aan de rand van het woonerf. Rond een uur of 6 waren er nog wat bezoekers. Eva zei dat ze tot 7 uur zou blijven en Willy wilde graag nog een tekening met Eva doen.

3. Met Esra (1999), een Turks meisje:

4. Met Maïta en Karcis, twee kinderen die ze op het speelplein van de Freinetschool ontmoette. Hebben ze samen gemaakt:

Geen opmerkingen: