zondag 15 mei 2011

weekendalfabet

absurd Het is totaal absurd dat ze het er nu nog altijd over hebben, dat de N-VA in de federale regering zou moeten zitten. Iedereen met beetje verstand wist een jaar geleden al dat het met De Wever & compagnie helemaal nooit wat zou worden. Mensen als De Wever, Bourgeois en Bracke kunnen een rol hebben op regionaal en gemeentelijk niveau, los van het feit dat bij hun rechtse en bekakte discourtje best wel wat vraagtekens horen, op federaal niveau hebben ze geen tel. Je kan partijen makkelijk opdelen in partijen die niet meer dan een gemeentelijk belang dienen, andere met een programma dat niet verder reikt dan het belang van de regio en weer andere die op federaal en internationaal niveau betekenis hebben. De N-VA op federaal niveau een rol van betekenis laten spelen, is absurd. Het kiesstelsel zelf hoort aangepast te worden: partijen die zich op federaal niveau met de kiezer willen meten, hebben een federaal programma voor te leggen. In dat federale programma moeten ze niet gaan zeuren over het belang van de regio's. De federale staat dient het belang van alle burgers, of ze zwart of blank zijn, of grijs, dat maakt niet uit. Staatsmanschap houdt in dat over al die verschillen en tegenstellingen op een samenvattende manier nagedacht moet worden. Het is het kiesstelsel zelf dat absurd is. Bart De Wever is geen staatsman. Dit niveau heeft de N-VA niet in huis.

bezoekersaantallen Op zondag stranden we op 50. We hadden een veelvoud verwacht. 50 is 50. Het is na sluitingstijd als Bert binnenspringt. Hij heeft de stadsloop gedaan.
Henrik en Els. Ze hadden geen idee dat er vandaag een Gent Matinee was. Je hoeft geen hazenlip te hebben om te bedenken dat de promotie van het ding beter kan.
Leander en Janosh, Dieter, Tamara. Dieter is van het poppentheater Punk en Judy en is ook lid van De fanfare van Komen en Gaan. Punch en Judy, dat is afgeleid van Jan Klaassen en Katrijn, verneem ik.

boete
1. Politiekers beboeten voor wat ze doen en ze ook beboeten voor wat ze niet doen. 2. Iemand zegt: ik kreeg een boete van 140 euro voor een parkeerboete van 25 euro die ik betaald had. De parkeerboete werd uitgeschreven door dat demente, Gentse parkeerbedrijf op 1 augustus 2009 en betaald op 1 september 2009. Dat vonden ze laattijdig. Er kwam een boete van 20 euro bovenop, een rechtzaak waarvan ik niet op de hoogte was en dat werd een deurwaardersexploot, een exploot met een marktwaarde van 140 euro.

exit Creatief begeleiden van Bart De Wever. De mesthoop van wie niet meer heeft dan het eigen, kleine gelijk. Creatief met drollen, mestkevers en hersenoverschot, politiek.

Firenze In Firenze zijn ze de resten aan het opgraven van de dame die model stond voor Mona Lisa. 't Werd tijd godverdomme.

gesjoemel De Wever & compagnie, dat is fraude en gesjoemel, massaal, met overheidsgeld. Iemand zegt: Bart De Wever is een oplichter.

Godelieve en Antoon
'Iemand moet het doen,' zegt ze. Het rokje, bedoelt ze. Iemand moet het doen, zegt ze. Mannen en vrouwen hebben gelijke rechten. Iemand moet het doen.

Hebreeuws Iemand zegt dat het woord croxhapox ontbreekt in de Hebreeuwse vertaling.

knabbelkonijn Twee jaar oud, Leander heet ie, een knabbelkonijn. Hij is gevallen, heeft een dikke lip. Van de nootjes eet hij zoveel dat hij op een dag ongetwijfeld in Vladivostok belandt en ook daar zoveel te eten heeft dat hij niet eens een dag later in Peking staat, op een plein, en ook daar weer zo veel te eten krijgt dat het tot Sidney komt, en ook daar krijgt hij weer zo'n verrukkelijke maaltijden voorgeschoteld dat hij met z'n fiancé in Parijs belandt, want met al dat geknabbel heeft hij intussen ook een fiancé gevonden die het allemaal heel erg fijn en verrukkelijk vindt, ja hoor, zegt ze, ze is wild van het geknabbel, het komt op televisie, dat is per definitie het medium van de knabbelpootjes, en 't is een schat, toch.

Lezaire
Christophe en Carole en Jeanne en Ferdinand. Jullie moeten waar eens wat vaker komen, zeg ik. Ze wonen in Brussel, in een multiculturele buurt. Algerijnen, Mexicanen, Afrikanen, alles op één en dezelfde plek. C'est magnifique, zegt Christophe. Vlamingen zie je er niet. Dat is een ras apart.

opossum
In De Standaard hebben ze de foto van een opossum geplaatst. Gerief voor barbecue, braad eens een opossum. Haché politicienne. Daarbovenop hebben we ook nog het Talibannihilisme, een nihilisme van de ergste soort. Die Rote Armee Fraktion had het bij het rechte eind, er moet gestreden worden, maar de vraag is voor welke zaak en hoe. Op het verlanglijstje staan 5 miljard mensen.

poesje
Dat ze dat mooi en ook heel erg erotisch vindt, zegt Els, geschoren. Zo hoef je ook niet door dat woud van haar te baggeren om tot de essentie van het ding te komen. Ik weet niet of ik het hier mee eens ben.

Geen opmerkingen: