zondag 26 augustus 2007

vrijdag 24 augustus

Even bij de buren aanbellen om uit te zoeken wanneer ze de tatamis weghalen. Bart en Stéphane & ço hebben ze uit crox4 weggehaald en in de hall gestockeerd. In de hall staan nog meer spullen die er dringend weg moeten.
Kijkje nemen achterin crox3. De stockruimtes checken, of er nog wat bij kan. Vlakbij de bezem, waaraan een figurant uit The Birds bungelt, kwam een staande lamp terecht met een tooi van klimop om het metalen statief. Er hangt een foto van Benault, een close-up van de linkerhand van de kunstenaar tegen een diepblauwe zomerhemel met roomwitte wolkenflarden. Tussen wijs- en middenvinger een sigaret en een voordehandliggende suggestie. Bovenaan de trap naar het terras kwam een witgeschilderde houten container tegen het plafond terecht. Onderin de container is een kleine ronde opening waaruit, zonder dat je het merkt, duinzand sijpelt. Het zand komt op de treden terecht en vormt er een trede na trede dunner en kleiner wordende zandophoping.
In crox2 is Stijn bezig geweest. Op de muren bracht hij een geometrische houtskooltekening aan, spaarzaam, uitgekiend. Voor de monitors heeft hij drie identieke houten sokkels vervaardigd. De door Yoshi vervaardigde module kwam in de hall terecht, een teken dat Stijn wellicht niet van plan is om het ding te gebruiken.
Op het woonerf zijn de buren aan het werk. Van twee huizen hebben ze één wonig gemaakt met een voordeur die niet op straat maar vlak naast de omheining op het woonerf uitgeeft.

Geen opmerkingen: