dinsdag 8 april 2008

dinsdag 8 april

10u. In de gang waar de Horta-zaal op aansluit, hebben Els van A PRIOR en Wim Waelput elk een kantoortje. De deur van het kantoortje van Waelput staat wijdopen, over een van de stoelen hangt een zwarte jekker. Vlakbij het hoekpunt - waar de lokalen van Multimediale zijn - heeft iemand een gammel autootje geplaatst. Het autootje staat midden de gang. In de gang die er op aansluit hangen houtskooltekeningen aan de muur. Die zijn van Koek. Is goed bezig, Koek. Verderop in de gang zijn studenten van de afdeling Beeldhouwkunst aan de slag. Sjoerd is in zijn kantoortje. Koek heeft het kantoortje van Sjoerd ingepalmd, boven het bureau hangt een blikken lampje. We nemen de trap naar de bovenverdieping. Op de agenda staat een vergadering met het departementshoofd. Wim liet weten dat hij er zo meteen is. In afwachting gaan we in het keukentje zitten. We drinken koffie, Rene springt binnen.

14u. In crox3 zijn Brian en Noe aan het werk, ze hebben de houten decorstukken in felle kleuren geschilderd. Robbert en Frank zijn er niet. Het bovenblad van het centrale bouwsel, diagonaal in de witte ruimte, kreeg een groene kleur. De andere kleuren zijn rood, wit, zwart en grijs. Voorin de ruimte ligt een strook fosforgroen, hetzelfde materiaal dat Alda, Merlin en Ludo gebruikten tijdens de zesde Brainbox-mutatie. Brian en Noe kregen de lap fosforgroen van CarianaCarianne cadeau. Ze hebben het naar hun zin, bij Gery, zeggen ze. Vanmorgen gingen ze bij Frips en Marc langs en musiceerden ze. Marc zal ongetwijfeld zijn gitalele bovengehaald hebben en gaf met glunderende minzaamheid een 'en dan speel ik nu voor u' ten beste, andere voorvalletjes zullen zich voorgedaan hebben waarbij Frips van tijd tot tijd giert van dolle pret, Borremans op haar zeteltje voor de kachel in quasi lethargische onschuld en in het tuintje, waar aan de tuintafel plaats genomen werd, is het volop voorjaarszon.

classificatie van voorwerpen

Een blauwe emmer - upside down. Het bovenvlak van een houten palet (wellicht tijdens het solo project van Stefaan Dheedene in crox terecht gekomen) kreeg een groene kleur.
De 'potted palm' (een van de acteurs) is foetsie. In crox-boek NR.9 heeft hij bladzijde 36 volgende tekst: 'What? Mayonnaise? I hate mayonnaise. I'm leaving. (30 seconds of awkward silence elapses) All right. I'll stay a little longer.' Het smalle verhoog waarop de palm stond, kreeg een zwart bovenvlak, witte peilers en rode steuntjes.
Linksop kwam een theatergordijn op de vloer terecht. Vier stroken: zwart, groen, rood, zwart. Tegen de muur ter rechterzijde leunt een borstel.
Op het zitvlak van een van de stoelen bevindt zich een laptop. Noe en Brian maken gebruik van de draadloze netwerkverbinding. Op de vloer, vlakbij de stoel, een plannetje waarop iemand met groene stift een routebeschrijving aanbracht. De Sint-Denijslaan maakt deel uit van het parcours en kreeg de specificatie 'against traffic' mee.
De flacons met plakkaatverf (zwart, rood, groen) staan gegroepeerd op een grijze vuilniszak die zich ter linkerzijde van het centrale platform bevindt. Brian nagelt een wit doek aan de achterzijde van het bouwsel; Noe is ervandoor.
Een a4tje met de eerste bladzijde van ACT II (Opening Night of a Small Town Musical). Het ligt op de vloer en toont de afdruk van een schoenzool.
De dataprojectors en bijhorende dvd's op een plankje, het plankje op twee schragen.
Bovenop een van beide beamers de beschermhoes van een dvd met HORSES-LOOP als titel. Zwart naaigaren.
Op het centrale podium, vlak aan een van de hoekpunten, ligt een doekje - het zou een zijden doekje kunnen zijn - met een kleur van goud.
Schuurpapier. Binnen hetzelfde areaal ook een prop witgele tape, het blaadje van een struikachtige, een gevouwen papiertje waar de met de marker aangebrachte tekst dwars doorheen leest, stof, vlekken, strepen en spatten. Wat verderop een paardenbloem.
Een leeg flesje bronwater, tape, een draadje en een driehoekig stukje karton, nog meer draadjes, koffiespatten, een pluisje. Vlakbij de trap naar het dakterras kwam een vijs op de vloer terecht.
De zwarte schoudertas van Brian en een stoel. Op het zitvlak van de stoel liggen een schaar en twee afstandsbedieningen, de grote hoort bij een dvd, de andere - die kleiner is - bij een dataprojector. Een van de afstandsbedieningen kwam op een visitekaartje terecht, dat van pannekoekenhuis Gwenola in de Volderstraat.
Een fles rode Anjou zonder jaartal. Zwarte kralen.

Geen opmerkingen: