vrijdag 18 april 2008

woensdag 16 april

repetitie (19u)

Brian geeft woordje uitleg. Marianne plat op de vloer. De warmteblazer staat op toerental, in de witte ruimte is een aangename temperatuur.
Noe draagt een blauwe werkkiel. Marc kwam een kijkje nemen. Zal vandaag wat foto's nemen, zei hij, zaterdag komt het er misschien niet van.
Marianne speelt met een koordje. Ze ligt plat op haar rug.
Lusteloos slentert Merkx door de witte ruimte. Hij draagt een grijze kiel, in een van z'n mondhoeken bungelt een sigaret, als Janitor houdt hij een oogje in het zeil. Hij veegt de vloer en doet dat met de achteloosheid die bij zo'n klus hoort als je voor een hongerloon en zonder dat iemand naar je omkijkt in het souterrain van een universiteitsbibliotheek dozen op elkaar stapelt (niemand controleert hoeveel dagen of weken je hier voor nodig had kunnen hebben).
Robbert heeft de rol van wild boar, het wrattenzwijn. Hij en Frank hebben de corridor met rommel aangekleed. Eerder vandaag zijn enkele interessante en belangrijke ingrepen gebeurd.
Heidi Steffes zei dat ze vorige week zaterdag strontziek was en hallucineerde. De 'potted palm' is terug van geweest. Wat de palm te zeggen heeft, werd ingesproken door Katie Fitzgerald. In het filmpje draagt ze een groene jurk.
Frank leunt op de veegborstel. (grijze kiel alsof hij met die kiel geboren is, sigaret in linkermondhoek)
Het stuk begint. Marc maakt foto's. Robbert kruipt op handen en voeten door de corridor - en doet dit heel erg elegant. Het wrattenzwijn snuffelt aan een plastiekzak.
Terwijl Robbert in de gang bezig is, maakt Marianne zich klaar om het publiek te verwelkomen. Van de acteurs is zij de enige die op een professionele manier met theater bezig is en dat merk je.
Na de intro verdwijnt Robbert onder het podium. (podium, hok, tafel) (de wisselende functie hangt af van de betekenis die het meubel hebben kan)
Marianne pirouetteert. Merkx komt aansloffen en steekt een sigaret op. Het wrattenzijn legt een kaartje en springt opeens uit z'n schuilplaats tevoorschijn. Een chaotische scene: Robbert zit achter Marianne aan. Ze rennen om het podium heen.
Later verdwijnt Robbert in de stockruimte achterin en Marianne gaat met de poppen aan de slag:

PUPPET ACTOR: (Boisterously) If this set represents a prison, it is a prison meant to last precisely one hour.
PUPPET ACTRESS: Why must we conjure up the reality of Time?

Ze doet beide stemmen en dat is best indrukwekkend. Brian is aan het filmen, Marc maakt foto's, het wilde zwijn werpt zich op een van de vuilniszakken, Merkx sloft achter het meubilair door. Vlakbij de muur ter rechterzijde kwam een boek met rode kaft op de vloer terecht: INSTANT METHOD UKELELE.
In het boek zijn we op bladzijde 21. Merkx klimt op het podium en begint aan een monoloog van halve bladzijde. Ook Brian klimt op het podium. Robbert verdween uit beeld, hij heeft zich om te kleden.
Frips komt een kijkje nemen. Paar dagen geleden zijn Marc en Frips met Noe en Brian naar Oostakker gereden, dat was daags na de eerste performance.

Geen opmerkingen: