zondag 13 april 2008

zaterdag 12 april

Bart Lodewijks zag een zeepaardje. 'Een lelijk diertje. Echt met een paardenkop. Zo mooi in z'n vorm en zo lelijk in z'n...' Hij maakt de zin niet af. Het gesprek aan tafel kwam op de sperzieboontjes en het vlees dat we voorgeschoteld kregen. Het zou om varkenslapjes gaan.
We tafelen in Grade aan de Charles de Kerckhovelaan. De ploeg van de Canvascollectie zit mee aan, sympathieke mensen. Bart Lodewijks zit naast me; Bogaert - Thomas Bogaert, ook hij maakt deel uit van een van de vele jury's - zit aan het hoofdeind. Dat Bart over een zeepaardje begint heeft met Honoré d'O te maken en dat we het over Honoré hebben - en dat verblijf in Curaçao waar hij Honoré tegen het lijf liep, Honoré ging er naar verluidt elke dag duiken - met de tweede editie van Brainbox die meteen na de zomer begint.
Daniëlle en Bart runden een kunstruimte in Hoorn. Sef Peeters zou daar nu in het bestuur zetelen. Zelf besloten ze om in Gent te blijven.
'Varkenslapjes en pepersaus,' preciseert Thomas Bogaert. Hij nuanceert deze bevinding: het doet aan pepersaus denken. Varkenslapjes dus en sperzieboontjes in een kruidige saus die aan pepersaus doet denken.

Geen opmerkingen: