zondag 6 april 2008

zaterdag 5 april

Joe springt binnen, hij heeft een kamer geboekt in Flandria Hotel, wou een taxi nemen. Sole had kunnen meekomen maar bleef liever in Brussel bij Valeria. Valeria is uit Buenos Aires, ze woont in Brussel. Joe en Soledad hebben ergens in Aragon een pastorij gekocht, een huis met vijftien kamers en een lap grond. Joe had gevraagd om wat van de prijs af te doen, maar de eigenaar, een zekere Jesus, zei dat hij dat niet wilde doen, in plaats daarvan konden ze een lap grond hebben. Die lap grond reikt tot over de heuveltop, 25 hectaren in een door witheet zonlicht aangewreten landschap, amandelbomen, zanderige glooiingen, rotshoogtes.
De poort is niet op slot en in crox3 is niemand. Ik ruim de hall op, Brian springt binnen, is zich niet bewust van het feit dat er helemaal niemand was. Marc steekt een print van de poster binnen. Wat later Silvester Anfang II, ze zijn met z'n zessen. Ik tel de kassa. Ada Van Hoorebeke springt binnen en vraagt naar Stijn. Ada woont in Berlijn.
Het bezoekersaantal dikt aan. Er zijn nogal wat bezoekers die voor het concert komen. Ik doe de bar, heb geen zicht op de situatie in de andere ruimtes. Een barman is samengesteld uit een beperkt aantal handelingen die hij in het beste geval tot in de puntjes beheerst. Een barman is een machine. Als hij met een of ander iemand een gesprek over het bierviltje begint, is dat op drukke momenten altijd zonder het bierviltje ernstig te nemen.
Een kelner heeft de vrijheid om het gesprek met de klant een zekere diepgang te geven.
De drukte begint rond een uur acht. We blijven bezig tot in de late uurtjes. Een massa volk. Uitstekend concert trouwens, twee sets.

Geen opmerkingen: