dinsdag 17 augustus 2010

dinsdag 17 augustus

Twee stoelen kopen, een met een groene, een met een rode zitting en als toetje een volume met Les Elégies de Duino et Les Sonnets à Orphée van Rainer Maria Rilke, een édition bilingue.
Ik heb het niet zo voor dat ge-O en ge-A van Rilke. Uitroeptekens, aanbidding, klatergoud, klaroengeschal.
Tussen bladzijden 114 en 115 steekt een ansichtkaart: 'Tingsatra, 28.9.86 Ma chère Maman, (wat volgt is in het Zweeds)' en aan het eind: 'Merci de tes lettres et à bientôt. Je suis en train d'écrire une lettre. /Bise Claire'

De Canigou is wild bewolkt, ondulerende wolkenmassa's krullen over de bergtop heen. Ze hebben een grijsblauwe en lichte kleur.

's Avonds is er Jaco, un ami catalan de Siel qui travaille dans la musique. Hij heeft 5 kilo tomaten meegebracht. Bapke en Sofie spelen rummykub, Lieke houdt zich bezig met het houtsnijwerk. Rakker, de rosse kater, heeft de hele dag geen poot uitgestoken. Hij heeft z'n plekje in het gras naast een deur die op de werkplaats uitgeeft. We luisteren naar Shine van Daniël Lanois en Gotan Project. 's Avonds leggen we ons toe op eenentwintigen.


Krekels en vliegjes. Heen en weer fladderende motten die Tim aan het schrikken brengen. Lieke experimenteert met een mier. Wespen, een libel, muggen op rooftocht en honderdeneen torren.

Geen opmerkingen: