zondag 3 april 2011

zondag 3 april


de gebruikelijke handelingen

Een poort openen. De zonnenbril op het platte vlak deponeren. Door een ruimte stappen. Een trap nemen. Met de tip van de schoen de rode knop indrukken. Mevrouw daalt. Het kijkje nemen. In de Thomsenruimte staat de filmloop op Mevrouw Birnbaum. De eerste bezoeker verwelkomen. Een woord nemen. Er op bijten. Een voorwerp met aan de bovenzijde een opening met een diameter van plusminus 10 centimeter naar een opening aan de voorzijde van het lichaam brengen.
De inhoud van het voorwerp met een opening aan de bovenzijde in de smalle opening aan de voorzijde van het lichaam kieperen. Een knopje indrukken. Nog een knopje indrukken.

wat nu aan het bloeien is
in de tuin van Bart en Judith
Bosanemoon wit. Bosviooltjes paars. Helleborus oudroze, met grote bloemen. Longkruid. Paardebloem uiteraard. In de wilde tuin bloeit ook ribes sanguinaeum. De narcissen zijn uitgebloeid. Druifhyacint. De gele dovenetel bloeit. De roze dovenetel bloeit. Hondsdraf bloeit ook. Nog iets wat in bloei staat: de ranonkelstruik. In de volksmond noemen ze het ranonkelstruik. Sinds vandaag staat ook judaspenning in bloei. Stinkende gouwe, een variatie met 12 kelkblaadjes. Normaal heeft hij er maar vier. Een zeldzame soort. Ruwe smeerwortel, een kleine variant, wit paars rood. De hommels zijn er zot op. Het zit vol hommels.
Eén dat ik vergeten ben: de boshyacint. En wat raar is, is dat alles weken later bloeit dan in de natuur.
De wilde sleutelbloem bloeit ook. De gele, de oude, de wilde.
Nog eentje dat ik vergeten ben: ooievaarsbek.
Ik snap niet, moppert Bart, dat ze 't lagere levensvormen noemen.

Geen opmerkingen: