maandag 4 april 2011

maandag 4 april

blackwell In Het Gouden Hoofd: een Blackwell met krieltjes. Gwen merkt op dat een Blackwell met Blackwell moet. Blackwell, legt ze uit, dat zijn potten met blauwe dekseltjes.
euro 'Elke euro subsidie voor kunst levert anderhalve euro extra op.' (De Morgen, blz. 3)
Johanna Ik had naar een congres in Brussel gemoeten. Ze zouden het over de nieuwe quota hebben. De minister ging een toespraak doen. Daar werd naar uitgekeken.
Johanna had gezegd dat ze om 14u in crox kon zijn. We hebben de eerstvolgende residentieperiode uit te kammen. Daar kon geen dag mee gewacht worden. Alles komt waar het moet.
penne Penne met. Gedroogde penne, verbetert Gwen. Met eierdooiers. Hoe het komt dat het er allemaal zo geel uitziet: de eierdooiers. En spek en parmaham. En een beetje room.
pots Pots is overreden. Pots, het wijfje. Jeanine, de buurvrouw, had haar zien liggen. Ze lag onder een struikje in een tuin bij de buren. Iemand had de moeite genomen om haar op te rapen en op het gazon onder het struikje te leggen. Jeanine had het niet durven zeggen. Eerst. Gwen en Pots konden het goed met elkaar vinden. Toen Sjoerd thuis kwam, had ze er Sjoerd bijgeroepen en met een gebaar naar Gwen: blijf jij maar weg. Sjoerd ging een doos halen. Pots kwam in de doos, afgedekt met een lap stof en met een stuk jeans over die lap stof heen. Dat hebben ze met schelpjes afgewerkt. Achterin de tuin hebben ze de doos in de grond gestopt en in de put hebben ze een boom geplant. De andere katten zaten van op een afstand toe te kijken. Gedurende een dag of twee zag je ze zoeken en kijken. Waar is Pots.
Van den Hooff Binnenkort toekomstige tijd: Mark Van den Hooff gaat met pensioen.

Geen opmerkingen: