vrijdag 13 juli 2012

vrijdag 13 juli

Tous les mots qui n'existent pas: ça c'est intéressant. Een woordenboek met niet bestaande woorden.

Le sentiment Tati. Na hier gedurende enige tijd over nagedacht te hebben, bedenken we dat de persoon die het zei, met het gevoel of de sensatie die bij Tati hoort, nostalgie bedoeld moet hebben, een zintuiglijke nostalgie, dat je aan een straathoek naar een verkeersbord kijkt en je probeert te herinneren of voor te stellen hoe het zonder dat verkeersbord was.

Paleontologen hebben voor de huidige periode een naam bedacht. De mens heeft de aarde op zo'n ingrijpende manier veranderd en bepaald dat er een era aan toegeschreven zou kunnen worden. L'age beton. Het beton.

Le sentiment Tati: je snapt geen reet waar ze het over hebben. Letterlijk, je begrijpt niet waarover ze het hebben. De woorden zijn een fluïdum van klanken en toch weet je de hele tijd door dat het betekenis heeft en je weet ook de betekenis die het heeft, zonder dat bij die betekenis een met woorden aangetoonde verklaring komt.

Een antropologie van de hedendaagse kunst. De types en de oorsprong van die types. Is aan hedendaagse kunst een antropologische studie gewijd?

Geen opmerkingen: