dinsdag 31 juli 2012

pesto de 31 juillet

ingrediënten Pijnboompitten, basilicum, paardenbloem, look, suijara grande, olijfolie, peper, zout.
bijzonderheden De suijara grande, een Spaanse kaas, vervangt parmesan en pecorino.
We gebruiken een gelijke hoeveelheid van basicilum, eventueel aangevuld met Thaïse basilicum, de blaadjes van de Thaïse basilicum zijn scherper en minder sappig, en paardenbloem. De bladeren van de paardenbloem horen diep ingesneden te zijn. De smaak van de soort met diep ingesneden bladeren is pittiger. Drie teentjes look, meer gebruiken we niet.
bereiding Als gebruikelijk. De ingrediënten worden gemengd in een vijzel. Elektrische apparatuur is uit den boze.
(a) Deponeer pijnboompitten, basilicum, paardenbloem en look in de vijzel. Plet de ingrediënten tot het een smeuïge massa wordt. Dit neemt gauw 30 tot 40 minuten.
(b) Voeg de suijara grande toe of een vergelijkbare harde Spaanse kaas, best meer dan een handvol. Plet de kaas in de reeds geplette massa.
(c) Voeg olijfolie toe en peper en zout. Roer de massa dooreen.

Geen opmerkingen: