maandag 3 augustus 2015

linzenmosterdsoep

ingrediënten:
groene linzen, één nachtje laten weken in kom met water
kombu, twee plakken, vochtig maken en in dunne reepjes snijden
sengiri daikon (gedroogde radijs), vochtig maken
zwarte, vers gemalen peper
zeezout
bonenkruid,
snippers
een soeplepel Tierenteyn mosterd


werkwijze:
De linzen, de dun gesneden kombu en de daikon samenbrengen in een kookpot met 1cm water. Zeezout en wat bonenkruid toevoegen. Aan de kook brengen en pas hierna extra water toevoegen. Daarna op een laag vuurtje 2u indikken. Na circa 2u heel even een mixer door de ingrediënten halen, bij voorkeur zo dat de linzen en de kombu deels intact blijven, en op smaak brengen met zwarte peper en mosterd. Hierna nogmaals heel even aan de kook brengen. Voordeeltje van deze bereiding, o.a. door geen ui en knoflook toe te voegen, is dat de smaak op en top die van linzen blijft. Aanbevolen uiteraard is om bio-ingrediënten te gebruiken.

Geen opmerkingen: