maandag 2 juli 2007

maandag 2 juli

11u

Vrijdag werden de subsidies bekend gemaakt. Het werd 110.000 euro, een verhoging met 10.000 euro. We hadden meer verwacht. Met 110 zijn er nogal wat plannen die in de vrieskast belanden: geen tweede fulltime, rem op de boekpublicaties, innoveren van de infrastructuur is uitgesloten, voor brainbox zullen we extra subsidie moeten zoeken, adverteren in kranten en magazines mogen we vergeten en we zullen het moeten doen met minder kunstenaars uit het buitenland tenzij aan lage en forfaitaire tarieven.

Een afspraak met David Smithson, een Texaan die in Duitsland woont. Stief haalt de werkplaats leeg. Sinds gisteren huurt croxhapox de ruimte waar Stief z'n atelier had. Stief vond iets in Sint-Amandsberg. In het atelier van Stief staat de radio op Klara. Joris repareert de afvoer in het keukentje.
In crox2 zitten we met vochtvlekken op de muur, grondwater. We inspecteren de stockruimte voorin. Voor de reparatie in het keukentje gebruikt Joris dit keer een product van SOUDAL, Fix All. De sillicoon die hij eerder had aangebracht, was afgebroken wat wellicht tijdens de wintermaanden gebeurd is. Stief duwt een kar het woonerf op. Op de kar staan manden en dozen propvol potten verf.
Smithson daagt niet op. We stappen naar Coffee Lounge en nemen de agendapunten van de eerstkomende bestuursvergadering door.

Voor het eerst in maanden een interessant item in de cultuurbijlage van De Morgen: bomauto's. De rest van de cultuurbijlage gaat integraal naar Rock Werchter en Couleur Café op wat akkefietjes na: Reinhoud d'Haese is overleden, in Amerika zou David Beckham zo goed als volslagen onbekend zijn, Paris Hilton vertoont zich schaarsgekleed aan paparazzi en op de cultuurredactie van De Morgen zitten ze met een probleem: hersens.

Geen opmerkingen: