donderdag 5 juli 2007

woensdag 4 juli

In De Morgen het gebruikelijke circus van media en cultuur. Ook vandaag is Jan Fabre een van de vedetten. Hij werd benoemd tot commandeur in de Orde van Leopold II.
In Parijs liggen de weergoden dwars, de show van Chanel moest in de stromende regen.
De longlist van de Emmy Awards is uitgelekt, Luc Van den Bossche heeft het over zijn mandaat als nieuwe bestuursvoorzitter van NTGent en de verkoop van cd's zou sneller dalen dan verwacht.
Een vooruitblik op het overlijdensbericht van Pavarotti.
Cultuurinvest, het investeringsfonds van minister Anciaux, steunt Laura Lynn. In Amsterdam ontstond enige commotie rond een project van Katinka van Bruggen: 'Kuikentjes ontlopen nipt versnipperaar bij kunstproject.' In de versnipperaar van de cultuurredactie dit keer berichtjes over The Spice Girls, Belle Perez, The Dolly Dots in een van die talkshows van honderd in het dozijn en twee keer een oorvijg.
In Oostende zou een filmfestival zijn en de Amerikaanse operadiva Beverly Sills is overleden. Een nieuwe uitgeverij verovert de Nederlandse boekenmarkt. Er wordt gebikkeld om de nieuwe roman van Arnon Grunberg binnen te halen. Het hoofdartikel is dit keer gewijd aan de eerste langspeelfilm van Joost Wijnant. Er is een nieuwe film van Jaco Van Dormael op komst: 'Van Dormael,' kopt De Morgen, 'draait experimentele film van 32 miljoen euro'. De National Gallery in Londen zit dan weer met de handen in het haar: drie adellijke families dreigen ermee enkele topwerken aan buitenlandse verzamelaars te verpatsen.
ENCORE, 'elke woensdag uw gids voor weekend en vrije tijd', sluit af met een recensie over het reportagewerk van Bernard Plossu.
De Boekenbijlage tenslotte begint met de jaarlijks terugkerende vraagstelling 'Welke boeken neemt u mee in uw reiskoffer?' En de onbevangen gedachte dat iemand die wel eens vaker een boek leest daar wat aan zou hebben.

Geen opmerkingen: