woensdag 4 juni 2008

woensdag 4 juni

Vandaag Doubrawa. Er is een factuur van Carpet Stock en van Reprobel iets over auteursrechten op fotokopie. Neopost heeft een tijdelijke promotie-actie.
Doubrawa laat op zich wachten. Gisteren liet hij weten dat hij rond een uur of twee in Gent zou zijn en misschien ook wel iemand meebracht. Ik neem het zootje door dat op de tafel in de hall terechtkwam.

Reinhard Doubrawa and Ilse from Basel. We nemen de huidige opstelling door, het werk van Leen, dan Lucie en het pleisterwerk en die ene schoorsteenpijp en de film van Steffie. Het gesprek komt op Pipi Lotti Rist. Ilse - voluit heet ze Ilse Ermen, ze woont in Basel maar heeft de Duitse nationaliteit - resideert sinds een maand of twee in het Brusselse Bains Connective. Doubrawa heeft Tsjechische roots. Tijdens de oorlog kwam het gezin in Duitsland terecht en na de oorlog besloten ze om er te blijven.
Met een familienaam als Ermen had Ilse Turkse roots gehad kunnen hebben, maar dat is niet het geval. Het Turkse ermen (Ilse is linguistica) stamt uit Armeniƫ. Het huidige Turkije kwam tot stand in de vijftiende eeuw, zegt ze. Het is een volk dat uit het Verre Oosten komt.

Geen opmerkingen: