zondag 1 juni 2008

zaterdag 31 mei

Vandaag twee kaartjes verkocht, eentje van Brainbox 4 en eentje van Christophe Lezaire. 'Mais il dit toujours ça, mais toujours, chaque fois quand on ce rencontre, mais chaque fois: on a vendu un de tes cartes.'
We zitten in de auto richting Antwerpen. We is dit keer de hoofdredacteur (van wie ik dit keer inderdaad alleen het hoofd kan zien), hij zit aan het stuur; naast hem zit Christophe Lezaire. Annick, Carole en schrijver dezes zitten op de achterbank. We rijden naar Lier waar vanavond in Voorkamer het project GEVONDEN van start gaat.
We passeren Mortsel. Mortsel linkt aan dat waanzinnige verhaal van één dag zomer 1974. 350km van Torhout over Gent en Rupelmonde naar Mortsel en vandaar over Turnhout naar Bokrijk en dan terug over Turnhout naar Mortsel. En niet met een koersfiets; met een gewone fiets. En in de brandendhete zon. Mortsel is zo op het eerste zicht amper veranderd. Er is wat nieuwbouw en er staan huizen te koop.

In Lier komt het gesprek op crox-boek NR. 10 en het feit dat we met de crox-format het minder is meer principe gestalte geven. Catalogi zijn vaak niet om aan te zien. Met die boeken is het allemaal best wel spannend.
Rond een uur of elf gaan we frieten eten in de Eikelstraat.

Geen opmerkingen: