zondag 8 juni 2008

zaterdag 7 juni

Pete in Afrika

Pete is in Afrika geweest. Het is een continent van insecten. Pete deed de oostkust, van Zaventem naar Zurich en van Zurich naar Dar El Salaam. Tanzania, Zanzibar, Mozambique.
De gekkos die aan de muren plakken en kakkerlakken, de soort is er alomtegenwoordig. Gekkos zijn dol op kakkerlak. Spinnen ook gezien en apen ook. En superraarste insecten. Zat 's ochtends op een terras een koffietje te drinken en alles wat daar aan het kruipen was. En de mieren natuurlijk. Grote mieren, kleine mieren. 'Vree veel mieren.' Om maar een voorbeeld te geven: een mieroverstroming terwijl hij aan het douchen was. Ze kwamen uit de muur gekropen.
En de muggen. In Tanzania - zoals er hier een plaag van duiven is - is er daar een plaag van kraaien en je hebt er ook wolken van wormachtige en vliegende insecten, langwerpige insecten met grote vleugels, ze blijven overal tegenaan plakken en de gekkos doen zich er tegoed aan. Als je in een auto zit, bijvoorbeeld, plakken er binnen de kortste tijd honderd tegen de voorruit aan. En de straat was niet langer zwart maar geelgrijs. En in het huis was het niet langer stil, de hele tijd door hoorde je krr krr krr krr krr krr krr. En de gekkos vraten zich vol.

Geen opmerkingen: