dinsdag 6 oktober 2009

dinsdag 6 oktober

GM Een chat met Grégory Decock, Grand Maître du GM. Au grand matin, demi-déjà, la Joconde de Mérou, de Gioconda van Mérou, en dat het lessenaartje, wat hij ooit in crox achterliet, zich nu in een kamer op de eerste verdieping van rue Zenne 17a bevindt.

Hirst
In De Morgen hebben ze het over Damien Hirst en dat hij nu opeens als een gek aan het schilderen is. Figuratief. Omdat hem dat meer voldoening zou schenken dan toezicht houden op een productielijn voor de rijksten der aarde. Wha-ha-ha. En wat gaat die rotzooi kosten, Hirst? Laten we het eerst en vooral eens daarover hebben, makker.

Jan
Jan van De Ziener belt me. Ik ben pas op, het duurt even voor ik door heb met wie ik te maken heb, ik hol achter het gesprek aan tot de gesprekspartner, Jan, dat heb ik op dat moment al wel begrepen, het over Mario De Brabandere heeft. Tijdens herfst 2010 komt Mario in het crox-programma aan bod en ook in dat van De Ziener, verneem ik.

jeugdwerken 'Jeugdwerken waarvan niemand het bestaan vermoedde.' In De Morgen, kermis & media, over een nieuwe Ensorpublicatie met onder andere jeugdwerken waarvan niemand het bestaan vermoedde.

melk Odette hongert en krijgt de borst. Een borst krijgen. Eerst de borst ter rechter-, dan de borst ter linkerzijde. Moedermelk. Vijf, zes keer, hiermee komt ze de dag door, een dag die 's ochtends vroeg begint en lang na bedtijd eindigt. Tussen elke bevoorrading ligt naar schatting een tijdsduur van drie tot vier uur. De laatste bevoorrading is om elf uur 's avonds. Odette zou nu al het dubbel wegen van het gewicht dat ze had toen ze geboren werd.
Patriciërs konden zich een min permitteren. Zo'n min ging meteen na de zwangerschap aan de slag en hoefde niet persé nog eens zwanger te worden om het zogen jaren naeen aan te kunnen. Eerst vettige melk, legt Sarah uit, later meer melk.

He, waar zijn de koffiekoeken? Carole blijft lang weg.

muur que ce mur est un mur, sans hypothèses; (La pluralité des mondes de Lewis, p.25)


neuken (recent keyword activity) Twee keer: de kuisvrouw neuken. Ook in zwang: sex in Merelbeke en Nevele. Het recept voor warmoessoep is intussen nog altijd niet terecht en youporn hapert.
Welke hoofddeksels, vraagt iemand zich af, ontbreken niet in wachten op Godot.

Odette
De pamper verwijderen.

reeks
Aanhebben. Aanraken. Afslaan. Antwoorden. Bespreken. Chatten. Een anekdote opdissen. Een grapje maken. Een vraag stellen. Gieten. Glad maken. Glad strijken. Het niet doen. Hurken. Lezen. Luisteren. Meten. Mixen. Nadenken over. Op een trede staan. Oprapen. Opschuren. Piekeren. Plukken. Rijden. Roepen. Rotten. Slapen. Sleuren. Snappen. Spoelen. Stoppen. Sudderen. Telefoneren. Witten.

regen
Volume 1: faible, ou d'une branche divergente presque plus (La pluralité des mondes de Lewis, p.21; Jacques Roubaud). Geroffel van vingertoppen op tafelblad. /accelerando/ Deel 2: kletteren. Notitie met betrekking tot dit fenomeen: de regenbui neemt in heftigheid toe. Het derde hoofdstuk: een stortvlaag. Het geluid van de diameter van een regendruppel.

tuin
De tuin herfst. Weelderig staat de Oostindische kers boven omringende planten. Het bonenkruid en de peren hielden het voor bekeken.

wat Wat schrijven in rouwregister zelfmoord? Eindelijk.

Geen opmerkingen: