donderdag 15 oktober 2009

woensdag 14 oktober

french kissing >Monthy Python

iemand
Iemand heeft met de figuurzaag geknoeid. Iemand doctoreert op eiwitten. Een van de aanwezigen, een jonge vrouw, Joke staat er mee te praten, later pas ziet hij dat het Joke is, lijkt op iemand, zo treffend dat zij voor hem op dat moment geen andere identiteit zou kunnen hebben. Iemand heeft met de subsidiepot geknoeid. Iemand sterft. Die verhalen zijn bekend.

interludium Marc tokkelt, Frips googlelt. Knorrepot lijdt aan vraatzucht.

Klaas
14u. Een reeks nieuwe taferelen als vanouds gedomineerd door vlakke partijen acrylzwart, met spuitbus aangebrachte lichtstroken, een scherp licht-donkercontrast, minutieus uitgewerkte kledingstukken. Bizarre, nachtelijke taferelen.
Na het atelierbezoek een reisgids Nord Pas-de-Calais en zigzaggend tussen drommen kooplustigen naar het woonerf waar Roel op me staat te wachten.

maaltijd De dagkaart: wortel-gembersoep en rundsragoût met rijst of penne met miso, spek, champignons, ricotta en rucola. Later een groententaart met volgende ingrediënten: bladerdeeg, 1 ajuin, 1 courgette, champignons en prei, 2 teentjes knoflook, peterselie bovenop, 2 eieren, bio-eitjes, en een hap mozarella.

Marieke (viool), Bruno (elektrische gitaar) en David. David met Duitse tongval. Woont in Brussel. Het gesprek komt op een recente samenwerking met Bruno De Wachter, een Q-O2 project op het gelijkvloers van rue Zenne 17.
Nu zaterdag komen ze in croxhapox voor het eerst naar buiten met MR PROBE SAYS HELLO, in de zaal van Michel.

moeilijke vraag Tijdens een sollicitatiegesprek met volgende vraag geconfronteerd worden: ik heb twee sollicitanten, waarom zou ik u kiezen?
Of (idem): Geef eens uw negatieve eigenschappen.

Monthy Python
and The Holy Grail. Huiskamer Halvemaanstraat 113. Quiche en rode wijn, Frips googlelt french kissing en ontdekt, o wee, dat dat ongezond zou zijn. 'Met uw vijf uur gaat ge er niet zijn,' sneert ze. Het record french kissing, gevestigd in 2001, door wie staat er niet bij vermeld, is 30 uur, 29 minuten en 21 seconden, wat het persoonlijke record - een uur of vijf - verpulvert. Bestuurslid Coene brengt te berde dat de personen die zich aan zo'n door een gerechtsdeurwaarder gechronometreerde recordpoging wagen van tijd tot tijd een korte pauze kunnen nemen.
De groententaart is een experiment van bestuurslid Coene. Op AVS een portret van Gerard Vekeman en de vraag of hij altijd die baard heeft gehad. Na de groententaart een portie bio-ijskreem afgewerkt met okkernoot en hagelslag, een met kennis van zaken en leerrijke bijzonderheden gestoffeerde bespreking van Audresselles en Monthy Python and the Holy Grail op televisie. Audresselles: een dreupel bij Chez Eric, bij chez Mimi de sole meunière of een berg fruits de mer, het estuarium van de Slack, de keistranden en Le Goëland, Marc is daar nog geweest, nu is 't een ruïne, het huis staat volledig te verkommeren.

negatief
Ik kots, heb braakneigingen, walg, heb het hier met een politicoloog over gehad. Kijk eens aan, zei ze, je kotst, je hebt braakneigingen, je walgt en je hebt het hier met mij over gehad.

Pater Damiaan
, patroonheilige van de hopeloze gevallen: Fabre, Hirsch, Delvoye en Etcetera.

reeks Aan tafel plaatsnemen. Aan vraatzucht lijden. Beantwoorden. Bezichtigen. Bladeren. Brokstukken recupereren. Corruptie. Dat was ik vergeten. Doctoreren. Drinken. Een bepaald bedrag overschrijven. Een mening hebben over. Fietsen. Iets niet kunnen inschatten. Inspecteren van. Kauwen. Lepelen. Leunen. Naar buiten komen. Ontdekken. Outen. Over de balk smijten. Remmen. Ruilen. Schrijven. Slapen. Staan. Tokkelen. Tussen Roel en Senta door stappen. Verboden naar binnen te leunen. Verkommeren. Zigzaggen.

Roel Jacobs
en van Circa Bram, Tim en Senta. Vroege namiddag. Het witte schoeisel van Tim en Senta.

wetenschap en toeval. In Het Gouden Hoofd is een gezellige drukte. Eerst Joke, dan Kenny. Joke komt het groentenpakket afhalen. Kijkdozen, nieuwe leest. Kenny brengt De ontdekking van de hemel te berde, van Mulish, wat hij een interessant boek vindt, en het feit dat toeval en willekeur vanuit wetenschappelijk standpunt niet in te schatten, remmende factoren zijn. Hij studeerde bio-informatica, werkt intussen aan de faculteit geneeskunde, doctoreert op eiwitchemie. Twee polsbandjes. Het oranje polsbandje is Dour 2009, het andere, een blauw polsbandje, staat voor Dranouter. En van toeval gesproken. Via het fel overschatte De Ontdekking van de hemel van Mulish komt het gesprek op muziek en wiskunde, Kenny met name heeft recent een wiskundige ontmoet die intussen aan het conservatorium studeert, voor securex werkt en met middelen van het audiovisueel fonds aan een net zo fascinerend als hachelijk project. Valery, gok ik. Ja, precies, wie anders.
Creativiteit, verneem ik, zou vaker voorkomen tijdens het slapen, bvb. een versregel die zich tussen slapen en waken voordoet: als je de woorden niet gauw noteert, ben je de versregel onherroepelijk kwijt.

willekeur
>wetenschap. Een remmende factor.

Ungaretti, blz.132: Si stacca il monte dalle nuvole. De berg maakt zich los uit de wolken.

Geen opmerkingen: