woensdag 7 oktober 2009

woensdag 7 oktober

bariton >Opperlans >Modiano en de melige bariton

Battus
>grijs

boek Van Ryssen buigt zich over het boek, is 300 bladzijden ver en trof er plusminus 70 fouten aan. Tikfouten.

crox-cards
Een nieuwe reeks crox-cards in voorbereiding, dit keer werk van onder andere Rik De Boe, Sonia Almeida, Mil Ceulemans en Karin Borghouts. En misschien ook iets van Carole Vanderlinden.

grijs Hugo Brandt Cortsius, alias Piet Grijs, alias Battus en het Opperlans woordenboek. >kastanje

ingrediënten 1. Bloem, suiker, kastanje. 2. Over vorm, november, Theys, crox-boek NR. 14, Passaporta, Ludovic, Petra, Nathalie, pers- en/of boekvoorstelling, Brussel. 3. Bulgur, een rokje, kool, lamsgehakt, oorringen, tomatensaus, Vicky, zwarte nylons.

kastanje Frips roostert verkruimelde brokjes kastanje. Als de droge specie goed gemengd is, moet er boter bij. Dan mengen tot er een zacht volume is - hoh hoh hoh - en dat in de oven plaatsen.
De transistorradio staat op Radio 1 en Marc brengt Battus en Piet Grijs op tafel, de Encyclopedie van Battus, een Querido uitgave uit 1984, het Grijsboek of de nagelaten bekentenissen van Raoul Chapkis en Piet Grijs is gek! Nutteloze Vertellingen EEN VROUW UIT T HAD EEN DIENSTMEID NODIG en de eerste zin: Een vrouw uit T had een dienstmeid nodig.
Iemand belt me met de mededeling dat Sven voor dat atelier in de Savaanstraat met Susan en Jan contact opnemen moet.
En Frips leest Paul Auster. Er is een nieuwe uit.

maaltijd 2 keer Thai curry, 1 keer witloof in hamrolletjes, 1 Lousberg, 1 Bornem triple en spa bruis.

Modiano Van Patrick Modiano La place de l'étoile (Gallimard 1968) met als eerste zin: C'était le temps où je dissipais mon héritage vénézuélien. Certains ne parlaient plus que de ma belle jeunesse et de mes boucles noires, d'autres m'abreuvaient d'injures. Van Lenny Kravitz Love Revolution, Long Live Père Ubu van Père Ubu met vocals van Sarah Jane Morris, recent van Jack White & The Dead Weather Horehound, de melige bariton van Mulligan in een bezetting met Desmond, Benjamin en Bailey en het weerzinwekkende bakkes van Berlusconi.
In Het Paard van Troje een vertaling van La pluralité des mondes de Lewis van Jacques Roubaud.

muur Namiddag, Carole in het witte GM-tenue van Grégory, verven van het muurtje, Michel, Nina Strebelle, Gauthier, beide muren diagonaal in de grote zaal, iemand heeft de zwarte afvalcontainer op het woonerf geplaatst, twee trossen Gewurztraminer en het kattebelletjes des avonds: Kan je vanavond de grote muur schuren + het schilderen. (ook de zijkant) Morgen kom ik rond 9u voor de accrochage + de vloer zwart schilderen. Tot dan
Ook: de stockruimte op orde brengen = geen houtafval in de stockruimte. Borstels en verfrollen spoelen A.U.B.

Opperlans Woordenboek >kastanje Onbijtbaar. Kruimelige koekjes, het onbijtbare ontbijt van de baritonontbijtbaron.

Paul Auster en The Inner Life of Martin Frost. >kastanje

Rabih Abou-Khalil Journey to the Centre of an Egg.

regen Een wolkbreuk. Het regent krukken. We zien de zijkant over het hoofd.

Geen opmerkingen: