vrijdag 16 oktober 2009

vrijdag 16 oktober

Bausch >Nan-Ping

fout
Het maken van fouten als leidraad. > Slootmaekers

Mike Kelly Bestuurslid Coene activeert de laptop, Klaas steekt een cd-rom met beeldmateriaal binnen, Wim komt een kijkje nemen en bejubelt Wiels en Mike Kelly. In België, stelt Van Wael, is een grote verscheidenheid aan interessante plekken: Museum Dhont-Dhaenens, Wiels, Etablissement d'en Face, SMAK, Netwerk, jullie. Het gesprek komt op Tayou.

maaltijd Du Progres. Tagliatelli scampi & lamsgebraad met seizoensgroenten. Na de maaltijd zakken we af naar Hot Club de Gand.

Nan-Ping
'So you said something,' grapt de persoon in kwestie, 'I interrupted you and you forgot. And now you are my assistent again.' Waarna de persoon in kwestie opmerkt dat het er op aankomt om tegen de dogmatische motieven van de actuele kunst te rebelleren. Artists need to rebel against art.
De assistente is in Berlijn geweest, had een ontmoeting met Felix Ruckert - een performer die lange tijd voor de Pina Bausch Company heeft gewerkt - en introduceert Dasniya Sommer, een jonge Berlijnse danseres met Aziatische roots.

Dancing with thoughts.

Quinze De ondraaglijke lichtheid van een in gebakken lucht gespecialiseerde marketeer.

Slootmaekers Dirk Slootmaekers steekt drie portfolio binnen. Er is - het is niet de eerste keer dat iemand dat zegt, verneem ik - een lichte verwantschap met Heyvaert. De derde en dikste map, The Incidence of Sculptures, bundelt het recentste en meteen ook interessantste werk: foto's van accidentele straatsculpturen (ready made sculpture as found in public space), de inkjet van een werk dat niet langer bestaat, materials for a sculpture (een zwarte plastiekzak met spullen waar hij niets mee aanvangen kon) en een verbluffend ingenieuze reeks holle sculpturen met titels als Static Sculpture, Palette, Timber en Hollow Box.

Zibro Kamin Een vulkaanuitbarsting op huiskamerformaat.

Geen opmerkingen: