maandag 23 november 2009

maandag 23 november

David The Swedish guy from The Library Tapes. I'm The Library Tapes, he jokes. He lives in Gävle, two hours north from Stockholm, runs a record label and defines his music as strictly minimal.

de grote zaal
Robbert en Frank hebben de grote zaal grondig uitgemest. Ook Hans Beckers en Roel en de mensen van Circa hebben alles weggehaald.

Drekka
A one person band. Mike, born in Boston, runs a record store in Bloomington Indiana. Drekka stands for drinking. It's Icelandic. Drak, the connotation on top, means the leftovers one wipes from the table. He's not entirely sure of the spelling. Collins Cobuild doesn't have any drak. Page 427 offers drake, in between drainpipe and dram, and the explanation A drake is a male duck. The Beale Dictionary of Slang and Unconventional English, a Routledge edition, sticks to drack (a very plain female, esp. if lacking in personality), eventually drag, which is a multi-layered noun (imprisonment, petticoat, unjustified arrest, a motor-car, a quick draw at a cigarette, anything or anyone boring or tedious, a marijuana cigarette, any act that requires a special effort, a dance, a particular kind of dance, a casual female companion, that portion of winnings reserved for further play, an invitation to race, the race itself or as in on the drag: on patrol) or drecky.
Mike is touring in Europe. Tonight is the very last concert of his European tour. He performed in northern Italy, in Belgium and in The Netherlands.

Cinema ambient, that's how he experiences his own music.


eerst Eerst Mike, dan David. Eerst rood, dan wit. Eerst Frank, dan Robbert. Eerst nootjes, dan chips. Eerst Thompson, dan Rockmore. Eerst een zeer vroege, dan een zeer late bezoeker.

Elke
en de mooie glimlach. Elke schaft zich twee kaartjes aan, eentje van Johan De Wilde, de blauwe boom, en eentje met het silhouet van Alda.
Oryza introduceert Clara Rockmore en een mij volstrekt onbekend instrument uit de jaren twintig, de theremin. Twee antennes, legt Oryza uit, en Rockmore bespeelt het instrument zonder het aan te raken. Oryza kwam aan de toog hangen omdat het eerste luik van het concert haar eigenlijk niet echt beviel en ze hierdoor aan Clara Rockmore denken moest.
Daneel werkt voor CC De Westrand te Dilbeek. Jan speelt gitaar. Groseille komt een kijkje nemen, Ann springt binnen.
Ook is er een zeer late bezoeker, het concert van David, die als derde en laatste aan de beurt komt, het is op dat moment al kwart na tien, is bijna afgelopen.

Filmjölk
De Brusselse one person stand van Ingrid.

Frank & Robbert
Een staande ovatie voor Frank en Robbert.
Frank, uitgeput, lebbert aan een pintje.
Robbert springt binnen met de mededeling 'dat een auto in de weg staat'. Het zou om het modieuze karretje van de buurjongens gaan, een donkerblauwe Mini Cooper.
Ze zijn er 's voormiddags aan begonnen.
Frank (uitgeput): We hadden beloofd om het in 1 dag te doen.
Dus deden ze 't in 1 dag.
Deden ze in 1 dag samen waar elke andere sterveling wellicht een week voor nodig gehad zou hebben.
Ze gingen grondig te werk. Toen ik rond de middag een kijkje ging nemen, hadden ze de koterij al afgebroken. De catwalk was er nog, de gyprocwand stond er nog, ook de torens stonden er nog, de grote beeldschermen hingen er nog, overal lag troep.
Marc zei dat hij ze rond een uur of drie bezig had gezien, nadat ik had gezegd dat ze goed bezig waren maar nog best een flink eind voor de boeg hadden, en dat hij hen de raad had gegeven om de grote stukken toch maar uit elkaar te halen. Wat ze misschien niet van plan waren geweest. Of misschien net wel. In elk geval overwogen ze op gegeven ogenblik om de grote stukken in z'n geheel in de stock te deponeren. Na die opmerking van Marc begonnen ze dus alles uit elkaar te halen, ze stapten ermee naar de stock, de grote stock achterin, ze stockeerden het en brachten tegelijk de stock op orde. Robbert regelde vervoer.
Ze haalden de door Michel gebouwde gyprocwand tegen de grond, verwijderden het metalen framework, sleurden al het hout door de corridor tot helemaal achterin de stapelruimte. Toen dat gebeurd was, spoelden ze de glazen. Dat mocht wel.
Daarom, allemaal samen:

ik zag eens twee multimediaal geschoolde heren
een wand afbreken
een toren tegen de vlakte halen
een zaal leeg maken
hout sleuren
glazen poetsen
o dat is wonder
't is een wonder boven wonder
dat die multimediaal geschoolde heren
een wand afbreken konden
een toren tegen de vlakte konden halen
een zaal leegmaken konden
hout konden sleuren
glazen poetsen konden
hi hi hi ha ha ha ik stond er bij en ik keek er naar

envoie

Zo rap als zij het deden, dat had ik nog nooit gezien.

kwijt Frank is z'n sigaretten kwijt. Pas gekocht. Ze hadden in de stock achterin kunnen liggen, logisch, maar toen hij daar bezig was heeftie niet gerookt. Dat is een principe, vindt hij. In de stock is zoveel brandbaar materiaal. Als hij schildert, rookt hij evenmin. De wet van Murphy, daar is hij intussen zo vertrouwd mee dat 't hem verstandig voorkomt om 't niet zelf uit te lokken.

Geen opmerkingen: