vrijdag 20 november 2009

vrijdag 20 november

avond Vierde uitvoering van 't Zwartetafeltjeconcert van Hans Beckers. Ik ben er om tien voor acht. Marc is er al. Hij en Hans hebben afgesproken dat ze ook vandaag een opname doen. Evelien van tweede en Frank zitten aan de bar, drinken Gouyasse. Johanna van O en Kathy V zijn van de partij en Nora draagt een heel erg mooie rok met een decoratief patroon van witte, rode, groene en blauwe bloemen op een zwarte fond. Van haar moeder, zegt ze. We maken vliegtuigjes. Dat is voor Evelien.
Op gegeven ogenblik worden de aanwezigen in de hall samengebracht. Wie klein is voorin de rij, de anderen achterin. De rij, vandaag gaat het om een 15-tal belangstellenden, begeeft zich via het loopplatform van Robbert & Frank naar de muziekruimte achterin. Hier hangt een kamerbreed zeildoek als een Grieks amfitheater om het zwarte tafeltje.
Vandaag is Lars Kwakkenbos van de partij. Hij staat achterin de rij.
boven het zeildoek
onder het zeildoek

bloed


dieren Over het doden van dieren.
Al eens een dier gedood, vraag ik. We hebben het niet over de mug. Daar hoeft geen tekening bij.
Frank: (zonder dat hij daar over na te denken heeft) Ik heb nog nooit een dier dood gedaan. (na korte overpeinzing) Wel al veel met dode dieren gewerkt, met lijken van dieren. Maar dood gedaan, nee. (formuleert een nuancering) Robbert kan goed vliegen vangen. Ik ben goed in muggen.
Jasper komt er bij zitten.
Al eens een dier gedood, Jasper?
Jasper: (zonder dat hij daar over na te denken heeft) Nee.

Frank heeft nog geen muis dood gemaakt.

een lijstje

schouderlijn tot onderkant voet: 142cm
borstomtrek: 95,5cm
taille: 77,5cm
heupomtrek: 84cm
lengte voeten: 25,5cm
schouderlijn tot taille: 53,5cm
omtrek gezicht: 63cm
schouder tot helft arm: 30cm (boven)
44cm (helft boven- tot helft onderarm)
omtrek arm (helft onderarm): 26cm

Een gok: de persoon die met deze afmetingen aan de slag gaat, maakt een pak of een kostuum en dat kostuum - of pak - is voor Robbert bedoeld. Goed gegokt.
Na 't Zwartetafeltjeconcert begint Robbert aan nog een verkleedpartij. Hij fabriceert een aureooltje, maakt een halsketting waaraan een klein gipsen beeldje komt te hangen, het beeldje stelt Jezus van Nazareth voor, en gordt een Indisch tafel- of vloerkleed om. Nora assisteert.

Evelien Evelien van tweede verzamelt papieren vliegtuigjes. Op gegeven ogenblik is zo goed als iedereen bezig met het vouwen van papiertjes. Jasper vouwt een tuimelaar, schrijver dezes vouwt een tuimelaar en ook Robbert en Frank vouwen elk een tuimelaar.

Jens en Jelle, Antwerpen. Jens speelt trompet. Hij is een fan van Douglas, wou Dave Douglas zien, twee weken geleden, had geen geld en kwam er niet in. Deed een poging om de persoon aan de balie te overtuigen dat hij die 15 euro de dag nadien zeker betalen zou, dat ze er echt op konden rekenen dat hij dat zou doen. 't Hielp geen zak, hij mocht niet binnen.

Jezus Jezus is een voedselpakket.

Robbert & Frank
Namiddag. In de Yellow & Blue zaal is een grote herrie. Frank en Robbert filmen. Geroep, een gierende schaterlach, stampede. De acteurs zijn Jasper, Lise en Simon. Ook Hans Beckers en iemand die Gwendolyne heet (maar zij moest een trein halen) hebben heel even meegedaan. Robbert zit op een staketsel en filmt.

Lise studeert drama aan het conservatorium, Simon en Jasper zijn klasgenoten van Robbert en Frank.shockeren
'Shockeren? We willen niet shockeren,' is het antwoord van Frank op een vraag van Evelien van tweede. 'Er is een vorm van vulgariteit bij,' vervolgt hij, en de rest van de zin is onverstaanbaar.

vandaag wispelturige bezoekersaantallen. Na 10u 's avonds vallen nog zeker tien studenten binnen.
's Namiddags Ada blauwbenig. Ze heeft reisplannen. Half december vliegen ze naar Tanzania. Haar zus woont in Tanzania. Eerst hadden ze Gambia gepland. De zus woonde toen nog in Gambia. Na Tanzania gaat ze in Brussel aan de slag.
Shannon , ad rem, studeerde Hebreeuws en Arabisch en geeft filosofie in het technisch en beroeps. Met de leerlingen bespreekt ze onder andere Ode aan de arbeid van Alain de Botton en het werk van de Iraanse kunstenares Satrapi.
Evelyne, de vriendin van Ann, werkt in de Jan Van Gent.
Rudi (Masters Multimediale) en Lorenzo (een danser) en een eerste gesprek over z'n plannen als stagiair. 9 studiepunten en een stage die om uiteenlopende redenen op een externe locatie zal plaatsvinden. Dat laatste moet Rudi nog uitzoeken.
's Avonds Marijke van het naaiatelier.
Van het naaiatelier. Het naaiatelier doet ze nog hoewel ze voorlopig vooral met eigen werk bezig is. Het naaiatelier kwam tijdelijk op een lager pitje.
's Avonds ook Joachim, een van de saxen van het Youth Jazz Orchestra, en Meggy Rustamova.

In crox is het lekker warm. Blackie doet het optimaal.

Wim
van Morc Tapes en Mike. Ze vallen binnen halverwege 't Zwartetafeltjeconcert. Mike is een van de acts van de concertavond van Morc Tapes maandag eerstkomend.

X-Kiss
Robbert heeft twee videos bij. De belangrijkste, die waar het om gaat, is Divine Trash, The Life of Cult Film maker John Waters, een film van Steve Yeager. De andere film is een porno travesti special met lipstick spice girls uit de stal van Eddy Lipstick.

zacht
Iets op z'n zachtst zeggen.

Geen opmerkingen: