zaterdag 7 november 2009

zaterdag 7 november

Beckers De muziekmachine: een loop-station. Manipuleert dat met z'n voeten. Eerst improvisatie, dan de Rooskenssuite, een driestemmige inventie voor gitaar, om weer te eindigen met improvisatie.
les outils Een liposuctienaald. Een vingerhoedje. Het metalen borsteltje. Een computeronderdeeltje. Ijscoupes. Elke ijscoupe heeft een ander geluid, andere boventonen, andere microtonen. De gitaar, een klassieke CAREER, soort gypsy-model. Drumstokken. Een plamuurmes. Een stuk gaas en een stukje haar. Het karton? Het karton is voor de stoelpoten. Een rasp. Het handvat van een oud handboortje. Tandartspeutermateriaal. Gerief om klei te moduleren. Een paletmesje. De zaag. Een vijl. Schroefdraad. Een stukje koper. En dit alles in een houten box waar een fles wijn of misschien een fles champagne of een fles porto in zat.

Dag Allemaal
'Wat ik schrijf maakt niet uit, als ik maar lezers heb.' Quote van Beyers toen ze nog voor Joepie werkte.
Laten we het niet over het niveau van Dag Allemaal hebben maar over de cijfers, dat spaart energie.
De cijfers: een genocide met wekelijks maar liefst vierhonderdduizend slachtoffers.

eerste zin van The Rum Diary. "In the early Fifties, when San Juan first became a tourist town, an ex-jockey named Al Arbonito built a bar in the patio behind his house in Calle O'Leary." >Oryza

feitelijkheden
Frank en Robbert zijn bezig in de grote zaal. Frips heeft een roodborstje gered. Marc komt aanstappen in de corridor. Leus is in rue Zenne en heeft het warm. De vloer is geschrobd. We laden in, rijden naar het containerpark. De lift van het Poëziecentrum doet het niet. Een vertaling van La forme d'une ville change plus vite, hélas, que le coeur des humains van Jacques Roubaud. Bladzijde 43: ik had / bij deze specifieke gelegenheid / foutief noch correct / kunnen denken. We rijden naar het woonerf. We laden de lege bierbakken. Ik rij naar Wladiwostok. In Kassel neuk ik een vrouw uit Oekraïne, in het Oeralgebergte tem ik twaalf dorpsbewoners en iemand die Chlebnikov waardeert, ik krijg met een functionaris van de universiteit van Jekatarinaburg te maken, de doden zijn geteld,

het débacle Iemand over de teloorgang van De Morgen: een halve pagina over de dood van Levi-Strauss en wat ze over Levi-Strauss te vertellen hebben? Nul de botten.
Over de veilingen die het opeens weer goed zouden doen een volle pagina.
Zou Rinckhout werkelijk niets beter te doen hebben?

iemand Iemand zegt: 'Frank en Robbert hebben de ruimte naar hun hand gezet, hebben dat zeer goed gedaan.'
Van Ryssen is terug uit Nederland en glundert. Wat hij daar in Nederland gedaan heeft: hij heeft een boek gekocht.
Bertine en Gerda, de mama's van Frank en Robbert. Robbert over die brandende tuin van Frank: 't zal meer een schroeiplek geweest zijn.
Oryza bestelt een Orval.

Oryza
Lee, de beminnelijke echtgenote van Roel Jacobs, leest een boek over Chinese zegswijzen, Oryza The Rum Diary van Hunter Thompson.
Van Ryssen over Hunter Thompson: een gast die zichzelf zat gezopen en plat gespoten heeft. Jaren '70, de generatie na de beat poets. Was rockjournalist voor Rolling Stone en introduceerde Gonzo journalism.

Schaarbeek
Ik kom van Antwerpen. 20 dozen van Over Vorm van Hans Theys geleverd bij het distributiehuis. In het Brusselse gewest is een trage verkeerscirculatie. Via de Leuvense steenweg gaat het naar Sint-Joost-den-Node en de Verbiststraat. In de Zennestraat pik ik wat materiaal op.

Geen opmerkingen: