donderdag 26 november 2009

donderdag 26 november

Een najaarsstorm pegelt over het woonerf. 'Zoiets moest verboden worden.' (Alain De Botton, De Biograaf, blz. 79) Bakken water, hagel, af en toe een gierende windstoot. 'en geen ander doelwit dan mij te verliezen in de storm.' (A. L. Snijders, Bordeaux met ijs, blz. 114) Dat is mooi, dat is mooi gezegd: 'ik die nooit een ander houvast had dan mij was voorgelogen en geen ander doelwit'. Geen ander doelwit en dat alles voorgelogen werd. De leugen en de leugen die voor die leugen komt en geen ander doelwit dan een storm die over het woonerf poeiert. De bomen zijn kaal geplukt. Dat heeft de wind gedaan. Zonder doelwit, geen geveins, geen strategie. Boven het westen staat een ruige, donkere wolkenmassa.

Het is halfeen, ik manoeuvreer de auto tot vlakbij de poort, laad in wat rest van de gyprocwand (balkjes, plankjes, isomo, karton, mdf, aluminium, 180 kilo gipsafval), haal de afvalcontainer van stal en begin met het vegen van de vloer in de grote zaal.


Marc springt binnen, steekt een handje toe. We bespreken wat we met de toren van Frank en Robbert moeten, nemen een kijkje in de videoruimte. Ik bel Sjoerd en Rob. Er is post. Twee enveloppes belangen Marc aan. We rijden naar Oostakker, naar het containerpark, passeren de groentenwinkel van Connie. In Oostakker poeiert een hagelstorm over het asfalt, hagelstenen als knikkers zo groot. De mannen van het containerpark ontdekken dat we gipsafval bij hebben. Voor gipsafval heb je te betalen. Na het dumpen van de metalen latten, wat flessen en het houtafval rijden we dus nog een keer om het containerpark heen, checken opnieuw in, lozen het gips. Hierna wordt het karretje gewogen en weten we dat het zaakje alles bij elkaar 180 kilo woog. 13,50 euro kost het.

We rijden naar de universiteitsbibliotheek, nu we toch bezig zijn, pikken de map met het werk van Beckers op. Marc weet waar het is, niet linksop - wat Van Ryssen gezegd had: linksop de zesde deur - maar rechtsop, een gang met vitrinekasten. In de doorgang regent het studenten.


's Avonds Yoshimasa & Son en een witte BMW camionette. We laden twee stalen sokkels uit. De grootste, met afgesneden hoeken, weegt 250 kilo. 'Why don't you stick to drawing, Yoshi?' grap ik.
De sokkels zijn voor het Jezusbeeld. Het meisje - the little girl - is zonder sokkel. (points) The little girl comes over there.
Extra: a little painting over here, a little painting over there.

In de hall is het lekker warm.

recent keyword activity In de categorie Koken met Connie recepten van onder andere picon vin blanc en jambonneau moutarde. In de categorie Sexafspraakjes Véronique Decock op youporn, Oekraïne teens en tippelen in regio Waasmunster. Ook Nevele blijft het goed doen. In de categorie Een Wijde Waaier aan culturele zoekopdrachten het Barbery citatenboek, over de oorsprong van de zegswijze elegant als een egel, Goya lessen te Melden, een eeuw Kafka door Panamarenko, waar je in Rotterdam uni posca verfstiften kopen kan, of het schrijven van een catalogustekst een artistieke prestatie is en tenslotte ook een link naar Les Humpries Singers en Jesus Lover of my Soul. Ook is er iemand die het trefwoord Aswaganda intikt. In de categorie Klussen met Connie de Dewalt afkortzaag, einde reeks, en hoe bouw je een houten kindergarage. En tenslotte ook de categorie hors catégorie van het hoogst persoonlijke trefwoord: Tom Lagast, Greet Vanoverbeke, Tanaquil, Ben Ter Elst en Berten Jaekers want jawel, dat zijn ze.

Geen opmerkingen: