woensdag 25 november 2009

woensdag 25 november


Basho veegt een tuin en vergeet de sneeuw, ook de bezem.

Voor Karin is de haiku van Basho een metafoor voor de onvolkomenheid: hij veegt de tuin, vergeet de sneeuw, ook de bezem.
Voor schrijver dezes is 't geen metafoor. Het is een reflectie over de verwezenlijking van het onvolkomene: hij veegt de tuin, vergeet de sneeuw, ook de bezem.

Ik heb een afspraak met Riet en Saraï. Riet studeert kostuumontwerp, Saraï kunstwetenschappen.

Jorik studeert fotografie aan het Kask. Hij doet z'n stage bij Karin Borghouts.

Het tafeltje van Grégory staat in de corridor. Op het tafeltje ligt een exemplaar van de catalogus van het Japanse project.

Bij is misschien niet zo'n gelukkige woordkeuze.

Een foto van de Japanse tuin in Hasselt. De foto hoort tot het domein van de ansichtkaarten, is nooit eerder getoond.
Een slideshow van ansichtkaarten, het is een interessant extra.

We dineren in Het Gouden Hoofd, bestellen de dagschotel, warmoessoep en stoemp met wortel, andijvie, braadworst en mosterd.
Jorik past, hij wil naar een lezing in Antwerpen, in het fotomuseum, een lezing van Steven Jacobs over - het gaat over - stadsfotografie.

Ook Karin woont de lezing bij. Vandaag publiceert Hilde Van Canneyt het interview, zegt ze. Het interview vond plaats op een vrijdag. Vrijdag 13 november. Ze is benieuwd.

Waar zou zich het schip bevinden met de catalogi? Twintig stuks, meer niet. Twintig exemplaren van de catalogus van het Japanse project. In Japan beslisten ze om de catalogi met een cargo naar België te verschepen. Japan, je kan het niet namaken. Twintig catalogi in een cargo.

Geen opmerkingen: