dinsdag 8 december 2009

dinsdag 8 december

avondspits Van Ryssen oppikken. Een werkvergadering. De man zit tot over z'n oren in het werk, toch maakt hij een opgewekte indruk. Hij somt een reeks verplichtingen op waar ik zelfs in mijn stoutste dromen niet geconfronteerd mee worden wil. Als de motor start ben ik tevreden. Op Snijders hoef ik niet te rekenen, hij woont in Lochem en kent me niet. Ik heb hem wel al eens aan het woord gezien, een prachtige dag was dat boordevol onvoorziene gebeurtenissen. De motor start.
Na de werkvergadering gaat het via een omweg naar de spoorwegbrug en een oever van de Schelde. Er is een korte onderbreking.


bijdrage The Next Generation 2nd Series & Six Feet Under, een fles Cordoniu en een fles Pittacum.

hapjes Een assortiment. Olijfjes van Connie, langdradige pepers, nootjes, pistachos en hapjes met komkommer en geitenkaas, paprikasnippers en verse peper.
Later is er nog een lading hapjes. De mensen moeten eten he, legt Frips uit. Zoiets zeggen langs de neus weg en dan Stefaan die er op inhakt, het is zijn specialiteit: een mens leeft niet van eten alleen.


Voor de wijn hebben ze nog net drie glazen. De laatste tijd hadden ze in overtreffende trap last van glasbreuk.

kader
De actuele kunst binnen een nieuw en ander kader plaatsen, dat van de kunstenaar. Van de kunstenaar het kader maken waarbinnen de actuele kunst geplaatst hoort te worden.
De theoretici, de belanghebbenden, de galeristen, de commercanten, de veilingmeesters, het publiek, de dominante actoren, alles heeft een kader. De kunstenaar is zonder.

next generation
In de derde serie is een neger de kapitein, in Voyager is het een vrouw. Star Trek weerspiegelt de Amerikaanse historiek.
De feministen bleven zich verzetten tegen de deontologie van het ding. Van Ryssen legt uit hoe dat komt. Voor de feministen bleef het een rechtse serie: excuushomo's, excuusnegers, het excuusenzovoort. In Firelfy is er Inara, een negerin. Ze is intelligent, niet overmoedig, niet agressief, rechtvaardig. De feministische kringen zagen het anders. Inara is afgeleid van Inana, zeiden ze, een Sumerische godin, godin van wijn en lust, genot en sex. Dat de makers van Firelfy voor die naam gekozen hadden bewees, vonden ze, dat de actrice tot een lustobject voor mannen gereduceerd werd.

over
We hebben het over de budgetten, een veiling, we hebben het over Strak Trek en kantoorbenodigdheden, over tannine en wijn in vacuĆ¼m zakken. Ga eens in Hogeschool Gent langs. In de afvalemmers hebben ze alles door elkaar, papier, blikjes, restafval, bananenschillen, allemaal in dezelfde vuilnisbak. Die advertentie in De Morgen? Hallo.

words
Van de blog een words-file maken. Slepen, trekken, verplaatsen, sleuren. Ik ben niet goed in dit soort dingen. Dit keer lukt het, drie uur, meer neemt het niet. In words gaat het om 1.000 bladzijden. Ik besef dat ik niet weet wat ik er mee aanvangen moet.

yesterday
Een zwarte pantalon en Heritage incense (Symbol Of Pertaining to Love or Erotic) For heavenly happiness Hand Made in Nepal. It contains 19 sticks, 22cm long. Each stick burns 2 hours and a half approximately.

Geen opmerkingen: