zondag 20 december 2009

zondag 20 december

Sneeuwpret. De buren ruimen sneeuw. Aan het stuur van een auto: de dame die een grote ovaal geeuwt.
Grauwbruine sporen, sneeuwvlokjes. Van Antwerpen tot Gent reden ze achter een strooikonvooi aan, zegt Dirk.
Hoeveel mensen hij verwacht? 1 bezoeker en dat zal veel zijn, lacht hij. Het woonerf is ondergesneeuwd.
In de hall een tafel met sushi's, sake en Japanse knabbelmix. De sushi's: tonijn, zalm, een streepje avocado, streepje komkommer, een repeltje paprika en wasabi, eetstokjes, sojasaus. De gamba's zijn decoratie.
2009 afsluiten in schoonheid.

foto: kb

Die ene bezoeker laat niet lang op zich wachten. Guy kent Dirk Veulemans van het Spectra Ensemble.

Keyword analysis - een ononderbroken analyse van de zoekwoorden, je kan dat navlooien in de stats - geeft vandaag een interessante verschuiving:

Num Perc.Search Term
drill down65.71%sven van swaef
drill down54.76%croxblog
drill down43.81%gombrowicz
drill down43.81%croxhapox blog
drill down21.90%braakselvlekken
drill down21.90%kuisvrouw neuken
drill down21.90%savooikoolstoemp
Het gesprek komt op Alvaro Guimaraes. Dirk en Alvaro hebben vaker samengewerkt. Alvaro is dood.
De sushi's zijn verrukkelijk en de bezoekersaantallen dikken aan. Tientallen, meestentijds, gevolgd door weer andere tientallen.
Neem Bart en Judith. Ze hebben van de weersomstandigheden geprofiteerd om er een lange stadswandeling van te maken. In de binnenstad heb je 's avonds amper auto's.
Er zijn mensen uit Brugge. Bart en Daniëlle springen binnen, Bart met Lieve pienter achter op z'n rug. Annelou wil een fruitsap.
Rond een uur of vijf staat de teller van het bezoekersaantal op vijftig. In de hall is het lekker warm.
Karin serveert een tweede lading sushi's. Xenia doet de bar. Ze zit op titter.com, op een make up & make over site. Kinderarbeid, grapt iemand. Oriana springt bij. Iemand introduceert Arcade Fire. Mirk en Fraps treden aan, Jos, Badebukse.'s Avonds tafelen we in El Galego de Gante. Bocquerones fritos, pulpo a la galega, lenguados, rundskoteletten en een fles Puerta Vieja, een crianza 2002, Rioja.

Het gesprek komt op de begrafenis van Alvaro Guimaraes. Alvaro was net aan De Dood en Wat Kleinigheden begonnen, legt Dirk uit, een omvangrijk project, het hoorde simultaan en gedurende drie dagen in alle kamers van een huis uitgevoerd te worden, en toen bleek dat hij er onvoorzien zelf het centrum van werd. Hij stond er op dat alles gefilmd zou worden. De gesprekken, een interview, de uitvaart.
Tijdens het interview gaat Dirk uitvoerig in op het werk van Alvaro. En wat iedereen die van het project afwist ook als zodanig heeft aangevoeld: de ultieme act de présence van Alvaro Guimaraes.

Yoshimasa Matsumoto stond in de zaal achterin, de zaal met het werk van Karin Borghouts, View in a Japanese Garden. Hij stond aandachtig naar de klankinstallatie van Dirk Veulemans te luisteren en merkte op dat het hem aan de Japanse rijstvelden deed denken en de kikkers in zo'n rijstveld.
Het werd de titel van het werk: Kikkers in een rijstveld.

Geen opmerkingen: