zaterdag 19 december 2009

zaterdag 19 december

doofstop 1. Iemand met een rond en sympathiek gezicht drijft handel in brickets en sleutelhangers. Prullen die het na de derde doofstop begeven. Het moet haastig, aan de confrontatie mag geen tijd verspild worden. 'Goeiedag, ik ben doof,' staat er op het naamkaartje dat haastig, stiekem bijna, mee op tafel komt, 'koopt u 1 van deze hebbedingetjes. Hartelijk dank.' Jenny negeert het ingestudeerde gedoe. Een van de andere dames ontfermt zich over het handeltje. Een ogenblik later ruimt ze af, ik zit tot aan m'n slokdarm volgepropt met tong waar de olijfolie afdroop. 'Heerlijk,' zucht ik. Ik zit vol en vol is vol. Op hetzelfde ogenblik is Oana aan een dolle rit vol sneeuwellende begonnen: met taxistop van Brussel naar de Zwarte Zee. Aan de bar een dame uit het entourage van Corto Maltese. Hij, zij. Ze spreken frans. Hij is kaalhoofdig, een gladde en glimmende schedel. Opeens één woord, een glibberige vis die met een wilde sparteling onder de holle, schuin hangende kruikjes doorstuitert en wat doet de dove jongen. Hij kijkt om. Aan de belendende tafel hadden ze ribbetjes besteld. Een van de heren legt aan z'n tafelgenoten uit dat het om een groep gaat. Ze zijn goed georganiseerd. Net als Van Tillo verkopen ze prullen waar geen mens wat aan heeft.
2. Heb je een vuurtje? Mijn sigaret heeft last van doofstop.
3. Stel jezelf voor en zeg tijdens het gesprek dat hierop volgt: ze is volstrekt doof voor elk tegenargument. Krijg te maken met iemand die het tegendeel predikt en volstrekt doof blijkt voor je argumenten.
Doofstop als sluipweg, een luisterend oor op sterk water.

goran Goran en Virginie zijn al wel vaker in croxhapox geweest. Het gesprek komt op het profiel van croxhapox. Het profiel, het kader. In croxhapox zorgt de kunstenaar voor het kader. Commercie, theorie, actuele historiek en curatorship zijn ondergeschikte elementen.
Goran is een studiegenoot van Marco en woont in Brussel. Sinds gisteren, 18 december 2009, hebben ze geen visa meer van doen om onbeperkt in de Europese Unie te verblijven. Gisteren, een historische datum.

keyword analysis
De toppers.

Num Perc.Search Term
drill down65.41%croxhapox blog
drill down54.50%croxblog
drill down43.60%gombrowicz
drill down32.70%sven van swaef

la confrontadora Hoe haar gezicht een andere, diepere uitdrukking krijgt: een andere, onder het gerieflijke laagje verscholen buitenkant: aan de binnenkant van die buitenkant: een verdieping onder of boven die buitenkant: vraag is op de hoeveelste verdieping verblijft haar buitenkant: op het derde, op het tweede of op het gelijkvloers: zodra hij over gender begint.

kinderen
Opa's en oma's die aan een stuk door over hun kroost praten. Ze hebben de ribbetjes besteld. De kerstversiering doet z'n uiterste best om niet uit de toon te vallen. Over hoe 't ie een van die pagadders eens naar een concert meenam. Geen tweede keer he. De kleine kerstboom blaakt van zelfvertrouwen, hangt vol kerstballen en mierzoete slingers, rood en zilver. En dat ze onbereikbaar blijven, pubers. Ze kriegen under ulder voeten en ze weten 't nie. Groene slingers, een kerstroos en een jubileumposter: 50 jaar Guernika. Tottatter er iets gebeurt en tons gaan ze 't wel weten. En dat de kinderen sympathiseren met de woelige puberteit van het nog jongere volkje: ze hebben zelf een woelige jeugd gehad.
Ze hadden niet voor Snijders onder te doen, 't is aandoenlijk.
Of deze: een LAT-relatie, dat is schoon, dat is modern, maar ik zou 't niet kunnen. (richt zich tot zijn beminnelijke Agatha) Zoude gij da kunnen? Ik zou dat niet kunnen. Elkaar alleen in de weekends zien. (richt zich nogmaals tot de beminnelijke Agatha) Zoude gij da kunnen? Ik zou dat niet kunnen.

lorenzo
Een korte meeting met Lorenzo De Brabandere en Kurt Lycke. Sjoerd is van de partij. Ann googlelt. We zoeken uit waar het project zou kunnen plaatsvinden. Yoshimasa springt binnen.


maaltijd 'Geen notities vandaag?' vraagt Jenny. O jawel, toch toch. Straks.

origami
> tsuru


site
De nieuwe site is niet voor meteen. Er is werk aan.

tsuru
Yoshi fabricates an origami from the silver paper of a piece of cote d'or chocolate. Later he as well folds the red chocolate paper. It turns out to be a tsuru, the chocolate tsuru, a Japanese bird.

Geen opmerkingen: