zondag 6 december 2009

weekendalfabet (12)


foto
Vlnr. Aan het plafond. Een restant van het project van Jelle Clarisse en Sarah Dhont, januari 2008. Muur ter rechterzijde. Suzan Batu, 1995, glitter. Suzan woont tegenwoordig weer in Istanbul. Karel De Meester, 1997, een witte x op zwarte fond, het werk werd speciaal voor het crox-project gemaakt. Er tegenaan leunend: iets van Ignace Devos, een werk van eind jaren negentig. Er boven: de kleerhanger. Ter rechterzijde: een tekening van Thomas Böing, crox-projecten 1998 en 2006 en in 2006 ook een boekpublicatie, het vierde crox-boek. Ter hoogte van de spuitbus met matte fixatief een aquarel van Stijn Cole, links van die aquarel (niet op de foto) een werk van Koen Vanderhaegen, olie op hout en gehandtekend op de rugzijde. Rechts nog een werk van Suzan Batu, acryl op canvas, iets van midden jaren negentig toen ze nog in New York woonde. Het kleiobject is een maquette van Luigi Mainolfi. In 2007 was de site van Mainolfi niet meer bijgewerkt sinds 2000. De maquette heeft hij gemaakt voor het Signos-project (1991/1992), een niet uitgevoerd mega-evenement dat nogal wat gelijkenissen vertoont met het later door Hoet gerealiseerde Over The Edge. Erboven, rechts bovenin, achter een oranje electriciteitskabel, hangt een acryl uit 1999 van Luc Dondeyne. Het lederen meubilair, de directeurszetels, komen van wat in de volksmond Den Ikea van Smetlede genoemd wordt. Toen we de barkrukken kochten, niet op de foto, kregen we ze er gratis bij.

Gerd
Gerd en Pascal. Pascal van www.pascaldigital.blogspot.com, een nieuwigheid.

Jos
en zijn pet van Columbia University. Hij komt van Figures & Facts. 'Drie kwartier', zegt hij, 'drie kwartier heb ik rondgelopen voor ik de ingang vond. Ze zeiden dat het op de derde verdieping was en daar eigenlijk was niets te zien, eigenlijk.'

Malevitch
Het craquelé van Mondriaan en Malevitch.

Marta en Sofia
In El Negocito schuiven twee jonge vrouwen mee aan. Ze bestellen de ceviche, een lekkernij, wat als voor- of nagerecht kan. Marta spreekt vloeiend Nederlands. Ze komt uit Portugal. 'Heb je een vuurtje?' vraagt de vriendin. Avez vous du feu pour mon cigarette. Ik tast in de zwarte schoudertas, de laptop, het fototoestel, le petit livre des gros mots van Gilles Guilleron, Hunter S. Thompson, his national bestseller, en een factuur voor 50 kilo bananen. Halve seconde later het besef dat het om een klassieker gaat en dat ze die zelf geschreven had kunnen hebben. 'Te laat,' zeg ik. Het vuur kranst om het uiteinde van de sigaret, tast het aan, een rookwolk signeert het ogenblik.
Het zou de eerste zin van een roman van Gioconda Belli kunnen zijn: 'Bij zonsopgang kwam ik boven.' Iets voor De Morgen, De bewoonde vrouw is een bestseller.
De kaft is beduimeld, het volume half scheef getrokken, de bestseller heeft betere momenten gehad.
Sofia legt uit wat er Ronny-achtig uitzien betekent: hij is niet meer als vroeger, niet meer zo nonchalant, wat sjiek, kalend - kalend? herhaalt Marta geamuseerd, in de beklemtoning een terugdeinzen van haar rechterelleboog naar een verre uithoek van het tafelblad - en met rare plekken.

reeks
Formuleer een willekeurig aantal zinnen waarin volgende woorden voorkomen: join de culasse, 100g filet américain, regenpijp, vise platinée.


Rudy We nemen het contract door. Zijn stage, op een externe locatie, is voor lente 2010.

Rochefort wordt op smaak gebracht door er banaan aan toe te voegen, verneem ik. Bier gaat met plateaupunten.
Plateaupunten staat voor het aantal ingrediënten dat je in het product aantreffen kan. Sparta pils, om een voorbeeld te geven, heeft meer plateaupunten dan Jupiler.

Ruth
Ruth, Ruth van Dirk, Ruth herinnert me er aan dat ze nog geen boeken ontving.

Viola,
de dochter van Johan Van Roy, 6 jaar is ze intussen, ontving van de Sint een koppel kanaries, het mannetje, een wijfje en de kooi, waar ze heel blij mee is.

Voor de poort van 't Hinkelspel in de Lousbergkaai staat een sinterklaas. De zwartepiet, ze draagt een blauw jasje, vergat zich te schminken.

Hoe ik ontdekte dat ook Sinterklaas een verzinsel is: we speelden verstoppertje. Iemand had zich op de ouderlijke slaapkamer in een kleerkast verstopt naast een mand propvol speelgoed.

zaterdag
Regen zeikt over het wegdek.
Ann doet zaterdag.
Marc vult de keuken- en kantoorbenodigdheden aan: 'a4 legbakjes, enkele a4 opbergdozen, insteekhoesjes, een perforator, een doos lege cd's en dvd's, hoesjes voor cd's, stiften en reservepatronen voor de croxprinter.'

zondag De perforator is een zwarte en bescheiden van omvang. Er is een stapel blanco dvd's, ze zitten nog in de transparante verpakking, de papierhüllen, de opbergdozen, de reservepatronen en een assortiment laden van zwarte, rode en grijze kleur. Wat biedt het kleine, witte doosje?

Geen opmerkingen: