zondag 30 mei 2010

weekendalfabet (19)

Faces Ze hebben ze weer op straat gezet, de vuilniszakken van het democratisch bestel. Waar je ook nog eens een werkwoord van maken kan.

Martin
Hij krijgt het boek van Beckers, steunende leden hebben de publicaties gratis, bekijkt de films van Svend van begin tot eind en schaft zich een exemplaar van het derde crox-boek aan, dat van CarianaCarianne, BORDERS, van de reeks het enige dat hij niet in z'n bezit heeft.

Robberechts
In Dagboek '68-'69, een uitgave van het balanseer, op bladzijde 5 het volgende gelezen: 'Wie van een schrijver meer verwacht dan geschriften is een valsspeler. Een schrijver mag als schrijver niet worden bekeken, beluisterd, besnuffeld, betast, belikt - alleen gelezen.'

Ryan Air overweegt staanplaatsen. Logisch. Hoe ze het in- en uitstappen aanpakken, onderweg, daar zijn ze nog niet helemaal uit.

Thomsen
Svend Thomsen's allereerste videofilm, een étude van de effecten van het in- en uitzoomen, is uit 1977 and it could be Pink Floyd, de soundtrack, he can't remember. Toen kon je Pink Floyd nog straffeloos voor dit soort zaken gebruiken, grapt hij. Eén woordje toevoegen en je zit in een isoleercel naar de straffeloze duisternis van een column te staren: een ingenieuze étude van de effecten. Eén woordje toevoegen en, (...) /quote/, een magnifieke étude.

Walhalla
Svend: It's up in the sky, it's a big barn and they eat meat all the time.
Someone: Goddamit, a steak restaurant.

Wijnberg
Na de catastrofale restauratie van Newman's Who Is Afraid Of Red /een kennis van Newman kreeg de opdracht toegeschoven en vond er niets beter op dan het werk in zijn garage van een laag rode stopverf te voorzien/ probeerde Louise Wijnberg van het Stedelijk Amsterdam het doek alsnog te redden door de met een verfrol aangebrachte lak en de stopverf te verwijderen maar, legt Gaia uit, dat is niet helemaal gelukt. Het onherroepelijk beschadigde werk zou zich nu in een depot van het museum bevinden.

zaterdag Ann. Een stortbui. Net voor de stortbui waren Kathleen en Fiorella er vandoor gegaan. Kinderstemmen, gejoel. Het geluid van een dameshak. Het rokje. Ann probeert de basextender uit. In de Thomsenruimte neem ik wat tijd voor de vertoning van 289-12 waarna ik bij Ischa langsga en naar een recent werk van Kiki Smith kijk.

zondag Kwart voor twee. Aan de poort staan drie personen, Tim die heen en weer slentert over het woonerf en Gaia en Svend.

Geen opmerkingen: