zaterdag 1 mei 2010

weekendalfabet (17)

foto: Remember To Forget The Congo, multi-dimensional writings.
A 3-dimensional black page, a book, its history and some more history connected to that history.
On top of that: Adam and his handwriting.

avond Vijfentwintig bladzijden. De pizza-eters, de gouyassedrinkers en de 'hallo'-zeggers. Alles goed, vragen ze. Nog meer bezoekers. Lu en, ..., euh, wacht even, hoe heet ie weer, dinges. Jan besloot om de sjablonen in te brengen, negen stuks. Er was geen plaats voor ze. Elk sjabloon, negen stuks, zit in een frame waar je tureluurs van wordt als je er langer dan drie seconden naar kijkt. Hij slaagt er in om het vlekkeloos aan de muur te krijgen, op zo'n manier dat de frames geen zak uitmaken. De nylons van Tinka. Ik neem aan dat we het hierover eens zijn, Tinka heeft benen. Vandaag zijn het zwarte benen. Tijdens een van mijn schamele ontdekkingsreizen op het donkere continent, dat moet gisteren geweest zijn, zag ik mezelf in een modderplas en toen joeg een tropische regenbui over het continent, dat gebeurde spontaan, ik passeerde een okapi die op een stuk hout aan het knabbelen was, mestkevers amuseerden zich met het karkas van een olifant. In de grote zaal is een performance en Marc is terug van weggeweest. De rosten is dood, verneem ik, Frips is er het hart van in.

de eerste zin
En voor je 't in de smiezen gehad had kunnen hebben een tweede. En dan de derde. De vierde. Een vijfde zin. En dan nog een zin en nog een en nog een en nog een en nog een. Elf zinnen, twaalf. Dit is de twaalfde. En dan dertien en veertien. Je houdt het niet voor mogelijk, Adam is er aan begonnen. Anderhalf jaar geleden hadden we het er voor het eerst over gehad. Adam had het over André Gide en Voyage au Congo, een project dat hij eerst ergens in Brussel had willen doen maar daar wilden ze niet weten van het project, het drong niet tot ze door of het deed hen niets, ze hadden er geen kijk op of misschien had het ding teveel van een maximalisme, een geschiedenis die op een gegroepeerde hoeveelheid overdrijvingen leek te berusten, geen minimalisme voor pottenkijkers dus en Adam Geczy zelf die daar nog een schep bovenop deed. We hadden het over Proust en Perec. De negen delen van A la recherche las hij drie keer, ook Contre Saint-Beuve en de onvoltooide roman.

foto: leftover ready made flirting


online Adam is er net aan begonnen, aan zijn versie van het boek. Marc heeft de livestream geactiveerd. Het project is online. Chapitre premier : Les escales - Brazzaville. 21 juillet - troisième jour de traversée.

terra nova In de andere ruimtes zijn Stijn, Assaf en Robbrecht bezig. Het is vroege namiddag. Assaf is net terug uit Dresden waar hij een project had. Frank Maes bekijkt het werk van Robbrecht. Indicible languer. Heures sans contenu ni contour. Jan Dheedene springt binnen. Actie. Een pot witte verf, boormachine, nagels, vijzen, pluggen. Stemmen in de pot met witte acrylverf. Robbrecht wil op het dak en Stijn zoekt het vuilblik. Adam heeft net lijn 3 geklaard. I'm in a hurry, he jokes.

vandaag, zaterdag 1 mei, rond kwart voor elf, aan de onvoltooide roman gewerkt. Berthe zei dat ze het punt niet begreep.

Geen opmerkingen: