maandag 6 april 2015

klote interview #3 Elise

Thuis hadden ze twee katten, Annie en Mikey. Aani, zeiden ze. Ze hadden een raar, verzonnen taalgebruik dat op alles toepasselijk bleek. Ook in Gent heeft ze een kat, Smushi, een wijfje. Thuis hadden ze ook nog Albert, een waterschildpad.
Je langste fietsafstand, vraag ik. Van Antwerpen naar Lokeren, zegt ze, waar ze aan toevoegt dat fietsen niet haar ding is. Lopen daarentegen kan ze heel erg lang volhouden, als het moet 10 kilometer. In de buurt van Wuppertal stapte ze naar het begin van het gebergte en toen dwars door het gebergte tot ze het eind van gebergte bereikt hadden. Favoriete eindbestemming: Marokko. Marokko, waar ze aan de voet van het Atlasgebergte een maand tussen berbers leefde, nergens heeft ze het beter gehad.
Ze heeft geen favoriete auteur. Bij haar thuis hebben ze een bibliotheek met de omvang bijna van die van Borges. Ze leest veel, heeft geen favoriete auteur. De schaduw van de wind van Carlos Ruis Zafon zit voorin.
Het walgelijkste voedsel: bij oma en opa thuis. Ze hadden aan tafel te zitten tot ze alles op hadden, zuurdesembrood met de omvang van een strafschop, en na afloop hingen ze boven de plee.

Geen opmerkingen: