woensdag 8 april 2015

klote interview #4 Mathias

Op het woonerf thuis hebben ze twee ezels, zes katten en acht kippen. Mathias is van Ophasselt vlak bij Geraardsbergen.(1) Een hond hebben ze niet. Geen huisdier op kot bovendien, hoewel hij een tijd geleden vlak bij Kiosko een vondelingetje uit het water viste, een katje dat in het kanaal beland was. Gedurende een voorts niet vermeld aantal dagen heeft hij zich over het katje ontfermd. Twee jaar geleden was hij in Boedapest, met z'n vriendin. Het was een blind date, ze hadden zich niet voorbereid, een vlucht van 25 euro heen en terug, ze hadden vijf dagen. Hij herinnert zich Boedapest als een bijzonder levendige stad. Berlijn staat op twee. Her en der in Boedapest heb je ruïne-pubs, zoals hij het noemt, plekken met een boost van activiteit. Buiten de stad is er ook nog het beeldenkerkhof met standbeelden van Stalin en Lenin.
Of hij een favoriete auteur heeft, weet hij niet. Paul Mennes, vroeger, van wie hij de triologie Tox Soap Web las. Van dit drieluik vond hij vooral Web interessant.
Het meest walgelijke voedsel dat hij voorgeschoteld kreeg, waarna hij besloot om zich onder geen beding ooit nog aan vlees te wagen, was een portie kopvlees met witloof.

1. In Ophasselt hebben ze op elk woonerf twee ezels, zes katten en acht kippen. Het is een Ophasselts gebruik om op elk woonerf twee ezels, zes katten en acht kippen te hebben. Ook de kinderen natuurlijk, opa en oma, de bromvliegen, de mieren in het keukenarsenaal, de giraffen en de kamelen in het kleurboek.

Geen opmerkingen: