dinsdag 14 april 2015

x

Het leek onbegonnen enkel en alleen al door de enorme hoeveelheid drek om het in één dag te klaren. Reken maar wat een enorme hoeveelheid drek Stanley in z'n eentje had weten te produceren, als hij er zin in had gehad, en Detlef, wat een enorme hoeveelheid drek Detlef produceren kon, en Gill, en Elise, en Sofie, en Tristan ten slotte, wat een enorme hoeveelheid drek Tristan bij elkaar schijten kon, als hij er zin in had tenminste, en Maarten, inderdaad, om het niet over Maarten te hebben, reken maar dat net Maarten weet hoe je een drekkuip bij elkaar schijten moet en dan heb ik het geeneens over Mathias gehad, zoals u edele ongetwijfeld begrijpt, die zelfs midden een kudde schijtende olifanten weet op te vallen en maar met z'n vingers knippen moet om de hele keet tot aan de nok onder de stront te hebben. Maar kijk, het middaguur was niet eens aan beginnen toe of ze hadden zo goed als alles weggewerkt.

'Mogen we nog twee fruitsappen?' vraagt het meisje, twee dagen later. NEEEEUUUUH, roep ik. Jongedame, zeg ik, maar zegt u eens, juffrouw, twee fruitsappen, wat bedoelt u, zeg ik.
'Mag ik, euh, twee fruitsappen?' probeert ze. Wat door de neus geboord zeg, of ze twee fruitsappen mag.
'Maar ze bedoelt toch alleen maar twee fruitsappen,' komt iemand tussenbeide. NEEEEUUUUH, roep ik.
'Geen fruitsap, ok, goed dan, geen fruitsap,' zegt het meisje dat ik opeens om een of andere reden sympathiek begin te vinden. We hebben ook jus d'orange, zeg ik.
'Zou ik nog iets mogen drinken?' komt een andere jongedame tussenbeide. Godverdomme zeg. 'Kunnen wij nog iets drinken, mijnheer?' Godverdomme, hoe verzinnen ze het. Nee, natuurlijk kan het niet, ik heb toch reeds gezegd dat het niet kan. 'Maar kunnen we misschien toch iets krijgen?' probeert het meisje. NEEEEUUUUH, roep ik, NEEEEUUUH. Twee fruitsappen tot daaraan toe, juffrouw, maar U, U juffrouw.
'Euh... mag ik het al zeggen?' zegt een van de meisjes. 'Kunnen we nog een laatste bestellen?' Ja, stop maar weg, zeg ik met een knipoog, het is er eentje van het huis.

Geen opmerkingen: