zaterdag 14 november 2015

tafel #4

Ter linkerzijde begint het met een papieren zakdoek.
Ter rechterzijde met een donkerblauwe aansteker van het merk BIC.
Naast de papieren zakdoek is een niet zo hoge stapeling van damestijdschriften, elf exemplaren van het Franse Elle et Lui uitgegeven tijdens Wereldoorlog Twee, waaronder zich een folder bevindt die Jozef en zijn broers, de Nederlandse vertaling van Joseph und seine Brüder, aankondigt.
De blauwe aansteker flankeert een pakje rode Ajja17, opengemaakt en reeds voor de helft geledigd, waarover een vlieg tippelt, een niet aangebroken pakje Tigra met de mededeling Roken brengt u en de anderen rondom u ernstige schade toe / Fumer nuit gravement à votre santé et à celle de votre entourage / Rauchen fügt Ihnen und den Menschen in Ihrer Umgebung erheblichen Schaden zu, een Pritt-stift, twee zo goed als lege pakjes halfzware Van Nelle, een voorraad sigarettenpapier van het merk RIZLA en een ronde asbak van Société Anonyme Anc. ETs F. Malherbe.
Aan de rondgang ter linkerzijde kan een Nashipeer toegevoegd worden, ook wel appelpeer genoemd, een pistachonoot, het vijfdubbelgevouwen kasticket van HUBO Gent-Dampoort met onder 15220 de aankoop van een fles White Spirit, een papieren omhulsel dat twee 120cm lange rijgkoorden van het merk WAX bevat moet hebben, een flacon met zwarte inkt, tape, tippex en een kartonnen doosje met Fountain Pen Ink van Pelikan, Brillant black staat er op het doosje, dat overigens geen zwarte maar een blauwe kleur heeft.
Ter rechterzijde torent als een flatgebouw een boekenstapel boven de tafelrand uit. Onder de Penguin Classic Three Tang Dynasty Poets bevinden zich drie delen van The Virginia Woolf Diary, daaronder Het ijspaleis van Boudewijn Büch en daaronder nog eens zeven volumes uit de Little Black Classics, met onder andere Charles Darwin, Nikolay Neskov en iets van Thomas De Quincey.(1)
Het zootje ter linkerzijde heeft achterin, naast een niet aangebroken voorraad chocolade Lait Noisette van Côte d'Or, een stapeling die twee tot drie keer hoger reikt dan de damestijdschriften, bovenaan een cd van Heleen Van Haegenborgh met Piece for Piano & Foghorns en Piece for Wired Piano, waaronder zich nog drie cd's bevinden - Eight (+1) Tristano Compositions van Anthony Braxton, dedicated to Warne Marsh, In The Interval van Jason Roebke en The Throne of Friendship van het Nate Wooley Sextet - en een casette met The Bridge on the River Kwai.(2)
Tussen de Nashipeer en de chocolade zou zich ook nog een witte, ronde asbak van het merk PICON bevinden.
De boekenstapel ter rechterzijde wordt geflankeerd door een pas aangebroken Nero d'Avola met bio-label en flessen met appel/peer- en pompelmoessap, een stapeling van ansichtkaarten, aan de bovenzijde afgedekt met een Moleskine en een ronde koker die incense van het merk Florisens bevatte.
Naast wat zich ter linkerzijde bevindt, achter de laptop, is een stapeling die hoog boven het schuine beeldvlak van de laptop uittorent, bovenaan een Lumix, daaronder een mailart, onder de mailart een Moleskine schriftje, een Penguin editie van Plexus van Henry Miller en een bruine farde met een fotokopie van Anoniem eind 20ste eeuw, en daaronder een op papierkarton geprint of gefotokopieerd exemplaar van het gedicht Water drinken in Granada, waaronder zich een schoendoos bevindt, wat voor iemand die de tafel bekijkt - zonder in te gaan op wat zich onder de aan de oppervlakte bevindende dingen bevindt, wat ook alleen maar zou kunnen als hij of zij aan de tafel zit en de laptop voor zich heeft, en wat ook dan het aroma van een Flauberteske verzoeking heeft - weinig meer biedt dan een grijze vorm en notities, of mededelingen, waar op de auteur na niemand wat aan gehad had kunnen hebben.
Tussen het terrein ter linker- en het terrein ter rechterzijde bevinden zich twee boeken, naast de krul van een schoenveter en op een ansicht met een werk van Frederic Geurts: het dagboek van Witold Gombrowicz en Mensenlandschappen van Nâzim Hikmet.

(1) Old Poem. Did Chuang Chou dream / he was the butterfly, / Or the butterfly / that it was Chuang Chou? Three Tang Dynasty Poets, Penguin Little Black Classics n°9, p.33.
(2) De cover vermeldt alleen William Holden en Alec Guinness, niet wie de film gemaakt had kunnen hebben, wat op de achterflap evenmin vermeld wordt.

Geen opmerkingen: