zaterdag 21 november 2015

vegetarisch stoofpotje met krielaardappel, seitan, tofu en veenbessen

ingrediënten
3 plakken seitan in blokjes van 2cm
12 krielaardappelen
2 uien, breed gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
1 voorraad tofu in niet al te dunne sneetjes
1 courgette in niet al te dunne sneetjes
3 witte penen, breed gesneden, 2 à 3cm
300g tomato passata
verse laurier
1 takje rozemarijn
zeezout
zwarte peper, versgemalen
olijfolie extra virgin
1 lepel olie van avocado
1 lepel tamari
10 ontpitte kalamata olijven
20 veenbessen

bereiding

Kook de kriekaardappelen in een met zout op smaak gebrachte hoeveelheid water. Giet de aardappelen af en hou ze even aan de kant.
Snij de witte penen in dikke, brede stukken en kook ze in met verse laurier en een tik zwarte peper op smaak gebracht water.
Verwarm voldoende hoeveelheid olijfolie in een pan, op middelhoog vuur, en voeg hier de ui en de knoflook toe. Geef de ui de tijd om glazig te worden. Voeg de seitan en de tofu toe. Gooi een dunne laag zwarte peper over de tofu. Besprenkel de seitan en de tofu met tamari. Voeg de courgette toe en geef het aan de bovenzijde een lik olie van avocado. Laat het gedurende enige tijd op middelhoog vuur.
Voeg de krielaardappelen, de witte peen, de kalamata olijven en de verse veenbessen aan de stoofpot toe. Dik de stoofpot in met tomato passata. Laat de stoofpot gedurende ongeveer een half uurtje sudderen, op een laag vuurtje.

Geen opmerkingen: