vrijdag 27 november 2015

tafel #8

Het begint met de laptop en aan die zijde van de tafel waar schrijver dezes plaatsnam. Om de tafel is een grote bedrijvigheid. Sporen hiervan zijn zichtbaar op het rode tafelblad. Links van de laptop kwam een factuur terecht van firma De Wijs, gespecialiseerd in design and production of stereocopic instruments, afgeleverd te Houten op 24 november 2015, op de factuur, die met de presentatie van Joris De Rycke te maken heeft, een schaar met rood handvat, onder de factuur, vlak bij de tafelrand, een lege dia-frame. Op de papierstapel ter linkerzijde, die er al minstens drie weken ligt, kwam een grote, transparante plastic box met een grote voorraad lege dia-frames en op de plastic box een bruine, opengescheurde enveloppe.
De plastic box domineert de linkerzijde van het tafelblad. In de schaduw hiervan een doosje met Detox van Yogi Tea, een potje Klovex van Kruidvat, calendula extra / extrait de calendula, en een bord met de schillen van een clementine, een opengescheurd zakje Detox, een kasticket van Brico City en twee messen. Aan de samenstelling hiervan werd sinds enige tijd niet geraakt.
De verre tafelrand biedt een glas water en een geopend en zo goed als vol flesje St. Feuillien blonde. Naast het dikbuikige bierflesje staat een leeg glas en daarnaast, ter rechterzijde, kwam een exemplaar van de recentste editie van het stadsmagazine op het tafelblad terecht, met een werk van Johan De Wilde op bladzijde 1, op het stadsmagazine een folder van RIOT met het project van Hana Miletic en een blauwe aansteker, en aan het hoofdeind hiervan een asbak met een groot aantal peuken.
Aan de tafelhoek rechts achterin een groene portefeuille. Dit alles maakt deel uit van een chaotische opeenstapeling van voorwerpen, die het stadsmagazine als bodem hebben, ook de felblauwe, wollen handschoenen, waarbij ik me voorstel dat ze van Oshin zijn, een privé-domein met de correspondentie van Flaubert en Sand en een knipmes.

Bladzijde 487: Ik zet Maurice ertoe aan om zonder mij te gaan rondtrekken, want ik mis de kracht om hem te vergezellen. Hij vertrekt morgen naar de Cantal met een bediende, een tent, een lamp en een groot aantal instrumenten om de microdieren van zijn entemologisch district te onderzoeken. Ik heb hem verteld dat jij je op de Righi verveelt. Hij begrijpt er niets van. George Sand aan Gustave Flaubert.
Flaubert aan Sand, bladzijde 489: Uw Cruchard is even gevoelig als iemand die levend gevild is. En de Domheid, de verwaandheid en het onrecht werken steeds meer op mijn zenuwen. Zo beneemt de lelijkheid van de Duitse vrouwen die me omringen me het uitzicht op het Righi-gebergte!!! Godallemachtig! wat een smoelen!(1)

Jelle is op bladzijde 487 aanbeland, waar ook de leeswijzer steekt. Tussen de privé-domein en de laptop kwam een zakje Mascotte te liggen, 120 slim filters, een stuk van 10 euro, en bevinden zich ook nog twee kopjes waarvan eentje een zakje Detox thee bevat, en nog een een bord met de schillen van een clementine.

(1) I got used to it, zegt Melissa, and then I liked it. Wat ze bedoelt, is niet helemaal duidelijk. La seule vérité, c'est qu'il y a d'autres vérités, zou ik ooit zelf gezegd hebben toen ik met Grégory Decock in Pink Flamingo's aan tafel zat.

Geen opmerkingen: