dinsdag 10 november 2015

tafel #1

Het vijfde deel van The Diary of Virginia Woolf open op bladzijde 338-339, NOVEMBER 1940.
Bovenaan bladzijde 338: We had Mable.
Een tot prop herleid papieren zakdoekje.
Een Moleskine schriftje waarin met potlood feuille fotokarton 3003 300g 2011P genoteerd werd.
Een Penguin editie van Plexus.
Een cahier met het typoscript van Anoniem eind 20ste eeuw, open op bladzijde 20 van het derde deel. Plexus van Henry Miller bevindt zich op die bladzijde.
Onder het cahier een dikke stapel papier. Tekstfragmenten uit een vorige eeuw met bovenaan een bladzijde uit het gedicht De Zwarte Zee: Vergelijk dit met het zwart van een nog zwartere zee.
De kop van de bureaulamp hangt pal boven bladzijde 338.
Linksop bevinden zich een groot aantal kleine voorwerpen. Een 20ml flesje Tipp-Ex, zwarte inkt van het merk Liquitex, een verpakking (zonder inhoud) met de mededeling WAX 120cm (nadere bestudering had kunnen aangeven dat het om het lege omhulsel van twee paar rijgkoorden gaat die elk net lang genoeg hoorden te zijn om een dubbele rij van 6 tot 7 gaten aan te kunnen), een rol crystal clear tape, een passer, een verpakking van het merk KORES /DIN Doppelspule, Order No. G 001 NYS, 1 Unit, Nylon Gr. 1, Black/Schwarz/Noir, also for: Olympia, Olivetti, Privileg, Robotron, Sigma, Triumph Adler, ua., een aanslagbiljet van de Vlaamse Overheid en parafernalia zonder duidelijke identiteit.
Een schoendoos. Aan de smalle voorzijde schreef iemand het woord VERZAMELING, waar nov. 1988 --> aan toegevoegd werd. De schoendoos biedt een verzameling van circa tweeduizend fiches.
Eén van die fiches (willekeurig):

RITUEEL 2
Or la crotte n'est jamais de l'ordre de la nature, mais de celui de l'artifice - jamais de l'ordre de l'énergie, mais de celui du signe et du rituel.
--> op de vierkante bovenkant van een in de grond geslagen paal

Op de schoendoos kwam een bruine enveloppe terecht en op de bruine enveloppe een editie van Leica, jrg. 1976, met bladzijde 152 bovenaan.
Ter rechterzijde, deels in de schaduw van de schoendoos en aan de verre rand van de tafel, Mensenlandschappen van Nâzim Hikmet, een uitgave van De Geus en Epo.
Onder dit boek een folder van het balanseer met rechtsop een bruine schoenveter en een laurierplant.
Nog meer ter rechterzijde een kop muntthee en een exemplaar van de Filosofiekalender 2015, waarin ik sinds ongeveer begin maart niet meer gelezen heb.
Een fles jus de pomme-poire.
Een fles pompelmoessap.
Een citroengele aansteker.
Een ronde asbak, boordevol peuken, van het merk Anc. Ets. F. Malherbe.
Een balpen, een potlood,
een donkerblauwe aansteker,
een leeg pakje halfzware Van Nelle
en nog een balpen.
Een boekenstapel met Three Tang Dynasty Poets bovenaan, nr. 9 uit de reeks Penguin Little Black Classics.
Een glas bijna tot de rand gevuld met pompelmoessap.
Een pakje halfzware Van Nelle, vol.
Het op een bodempje na lege wijnglas.

Geen opmerkingen: