maandag 23 november 2015

tafel #6

Buren heeft een pauze ingelast. We zitten onder de warme stroop van de blackstraler. Oshin probeert een blauwe gummibroek uit.
Op de tafel waaraan ik plaatsneem, ligt een mobieltje. Ook kwam er een enorme hoeveelheid kopjes terecht, die in hoofdzaak, op misschien één enkele uitzondering na, voor het nuttigen van thee gebruikt werden, salie thee van Jacob Hoog, thé vert jasmin van Twinings, Darjeeling en salie van het merk pirAmide, ook Yannoh van Lima, die het koffiesuggoraat begin jaren zeventig introduceerden, en een pot met klaverhoning.
Het theeritueel, of wat misschien net zo goed het nuttigen van thee genoemd kan worden, domineert de samenstelling van wat zich op het tafelblad bevindt, waar naast de vele kopjes - waarin al of niet een reeds gebruikt theezakje hangt - ook een asbak opvalt, de schillen van een clementine, een stapel van de meest recente editie van De Witte Raaf, met Het heden van het verleden op de titelpagina, Over ervaring en traditie, erfgoed en canonisering, een pas aangebroken voorraad Knackebröd van Wasa, een op een van de binnenbladzijden openliggend exemplaar van DWR nr. 178, een waterkoker, een flacon met Carpet shampo van Huurland, een donkergroene portefeuille en wat van een pakje Rizla oranje overblijft, onder twee blauwe handschoenen en een folder met GENT Matinees als aanzet.
Ook is er een houten snijplank waarop zich niet alleen een mes en broodkruimels bevinden, ook de schillen van nog een citrusvrucht en de wulpse curve van een wollen sjaal.

Geen opmerkingen: