woensdag 10 oktober 2012

la chasse aux syllabes (7)

74 Lacq. Grasberm aan rand van drukke tweevaksbaan. Diepe en brede greppel, stoppelveld. Aan de verre rand van het stoppelveld is een snelbouwwijk. Links van de weg is graasland in een border van braamstruiken en ook daar een grazige berm en een brede, diepe greppel. Trucks razen langszij.
Links van de weg, ter hoogte van het naambord, staat een betonnen paal. De paal is zonder functie. De bedrading, die als gebruikelijk de wegrand volgt, gaat naar een smallere, metalen paal, vlak naast de betonnen paal. Het strakke, grijze beton van de nutteloze paal rijst hoog boven het wegdek.
Achter de coniferen aan de horizon zou een garage zijn. Garage CASSIAU staat er, carrosserie mécanique. V.L. - P.L. toutes assurances - toutes marques. Dat is wat er staat. Een kamion met air liquide raast over het wegdek. Ik keer de auto over het wegdek, kijk naar de betonnen paal, naakt en verloren in het landschap.

.


75 Pau. Verkeersader. Het naambord staat hoog boven een drukke drievaksbaan. Rechts is een park. Op gegeven ogenblik is er wat zonlicht, een peuk. Réglement de visite du domaine national du château de Pau, staat er. In het park: 1. chiens tenus en laisse, 2. tenus à la main autour du château, 3. jeter les détritres dans les corbeilles, 4. ne pas toucher aux plantations, arbres ou fleurs. Het is verboden om de bomen aan te raken. Aan de stoeprand liggen dorre bladeren. Om het park staat een beukenhaag. Ik neem het zebrapad. Uit een kleine, grijze Renault loeit dorre muziek. Het bord staat hoog boven het park. Grijze hemel, beukenhaag.
xxx

Geen opmerkingen: