vrijdag 4 oktober 2013

brainbox (10) vorderingen

vrijdag 4 oktober Het zagemeel wijst op werkzaamheden. Zichtbare vorderingen. Twee is er vandaag vroeg aan begonnen. De DAF bevindt zich dit keer in één van de hoeken van de zaal. De achtersteven is opgekrikt en de uitlaatpijp aangesloten op een flexibele dampkapbuis van circa 5 meter lengte. Onder een van de luchtkokers, in de ruimte zijn er in totaal vier, is een houten, wit geschilderde kubus aangebracht. De op de uitlaatpijp aangesloten flexibele dampkapbuis, om het die naam te geven, zit vast in/aan het houten kastje. Het kastje steunt op een met spanvijzen aan een steunbalk vastgemaakt stuk ijzer, precies op die plek waar nog altijd de door KAMP bevestigde camera hangt, daar aangebracht aan het begin van de tweede editie van Brainbox. Begin oktober 2008 was dat.

'Eureka!' schreef Peter vannacht. Hij stuurde het mailtje naar Jesse, Steffie en mij door:

'Ik denk dat ik een systeem gevonden heb waarmee we toch een niet bemand en gecontroleerde DAF-printer kunnen maken.
Zie foto. 
Met het systeem dat we gisteren maakten, bedienen we de gaspedaal. Als de deur op zijn eindpunt komt, trekt hij de gaspedaal terug zodat hij geen gas meer geeft. Op dit punt is het gewicht echter al over zijn zwaartepunt waardoor het begint te schuiven. Er wordt geen gas meer gegeven dus als het gewicht uiteindelijk valt kan hij de versnellingspook veilig verleggen. Om terug gas te beginnen geven kunnen we een hydraulisch systeem gebruiken. Het gewicht valt op de pomp die niet ogenblikkelijk indrukt maar langzaam indrukt en langzaam de gas terug aantrekt, deze keer rechtstreeks op de veer onder de motorkap. Jesse heb jij een hydraulisch systeem liggen waarop het gewicht zou kunnen vallen en zo traag de gas aantrekt?

Het was een vruchtbare nacht!
Slaap zacht'

De schuifdeur gaat soepel, verneem ik. Ze hebben het ding verstevigd, vlak boven de vloer, aan de binnenzijde van de stock.
Peter is bezig met het vervaardigen van een houten bak, Jesse voorin de auto. Met wat hij bezig is, is niet bekend. De flexibele dampkapbuis wiebelt. Een buitje tippelt over het dak.

Steffie's plannen

Gisteren schreef Steffie een tekst. Eergisteren had ze geluidsopnames van de auto gemaakt. Dat zou ze vandaag ten laatste morgenvroeg willen afwerken. Het idee met het materiaal (klank, tekst) is een song maken. Een song, jawel. Recent namelijk is ze weer met het schrijven van songs bezig geweest. Voor de DAF-song wil ze gebruik maken van de akoestiek van de zaal. No trespassing aloowed. Geen pottenkijkers. Vanavond dus, als Peter en Jesse ervandoor zijn.

Geen opmerkingen: