dinsdag 6 december 2016

plekken #4

N° 17 Laviot. Camping de la Vallée, 6839 Laviot - Rochehaut S/S. Propr. Mme Marie Lagneau. Tél 061/466244. 'Hors saison 061/466416). [Reproduction interdite] Editions SMETZ, Bouge-Namur.
De camping zou zich vlak bij Bouillon bevinden. Laviot is kennelijk ook weinig meer dan een kleine nederzetting aan een van de vele lussen van de rivier, een plekje zonder dorpskern. De kampeerterreinen, Sagittaire en het meer zuidelijk gelegen Le Ban de Laviot, bevinden zich op het alluviale gebied tussen bosrand en oever. Demografisch bekeken, hoewel het al bij al een flink eind rijden is naar Rochehaut en Frahan, hoort de plek, niet eens een gehucht vermoed ik, tot het grondgebied van Rochehaut dat op zijn beurt van Bouillon deel uitmaakt. Marie Lagneau levert geen zoekresultaat op, behalve een naamgenote die in Saint-Jean-de-Luz woont. Op Delcampe.be wordt de ansicht aangeboden voor 1,30 euro. Ik heb weinig tot geen ervaring met hoe het er op zo'n camping aan toegaat.
N°7 Bredene. [boven] Brug naar het strand. Pont vers la plage. Bridge to the beach. Brücke zum Strand. Juli 1975. Een postzegel van 5 BF met het profiel van Koning Boudewijn. Geadresseerd: Mr & Mevr Baetens, Peperstraat nr 13, 9000 Gent: Vele groeten, Pee - Mee, Gino - Brigitte, Kurtje - Gina.
N°24 Bohan. [onder] Centre de Vacances "Mont-les-Champs". 6868 - B.O.H.A.N. Tél.: 061/50188. Gérant: Mr. Davister-François. 4 augustus 1972. Geadresseerd: Mme Vve A. Meganck, Institut St. Raphaël, 1170 Liedekerke. Beste mama, Vandaag vrijdag goed weer, de zon is vriendelijk op bezoek. Ik hoop dat alles goed gaat voor u. Louis en ik stellen het opperbest. We profiteren zoveel we kunnen van de goede lucht. Tot binnen kort, Louis & Jeanne.
N°26 Westende. Vakantiecentrum - Centre de Vacances. ZON EN ZEE. Tel. (058) 234.90. 11 mei 1964. Begin april 1965 kwam een donkergrijze Opel Capitain het asfalt van vakantiekolonie Zon en Zee opgereden. Wie aan het stuur zat, herinner ik me niet. We hadden uit te stappen en de verschrikking begon. Kennissen hadden het strafkamp aanbevolen. Om een reden die naderhand nooit helemaal verhelderd kon worden, werd blij uitgekeken naar de opmonterde invloed die de frisse zeelucht op ons hebben zou, waarbij een van de meest fundamentele principes van het ouderschap flagrant met de voeten getreden werd, dat je je kroost onder geen beding ooit aan een bende psychotische onverlaten toevertrouwen moet. Ze hadden op z'n minst gezegd kunnen hebben dat het een internaat betrof waar nonnen het voor het zeggen hadden en dat we het gestoorde gedrag van die arme donders er maar bij te nemen hadden. Toen de ouderlijke macht er alweer vandoor was, aan het stuur van de donkergrijze Opel Capitain die tien jaar later tijdens een ritje tussen Torhout en Lichtervelde doormidden breken zou, betraden we de eerste hellecirkel, een eetzaal die mij ook toen reeds afgrijselijk voorkwam, met borden en soepkommen die aan de buitenzijde een groene, een roze of een vaalblauwe kleur hadden en tot de rand volgegoten werden met gortepap. Hoewel zij naar verluidt godvrezend waren en in zwarte, brede, tot de vloer reikende gewaden minzaam door de kale gangen en zalen dwaalden, voerden ze een meedogenloos schrikbewind dat maar één enkel motief leek te hebben: straf. Voor de meest onhebbelijke futiliteiten kon je gestraft worden, iets wat me heel erg aangreep en waar ik tot vandaag de educatieve meerwaarde niet van heb weten te doorgronden.
N°4 Klemskerke."TORENHOF" Nouveaux appartements. Nieuwe appartementen. Geadresseerde: M & M Schellinck L., B. P. 3307 E. Ville [Elisabethville, tegenwoordig Lumumbashi], Katanga, Congo: Marie en Armand. Wij laten u weten als dat wij nog alle in volle gezondheid zijn en nog hopen van u hetzelfde. onze groeten uit het Rust hoort De Bleek[niet te ontcijferen] Vele complimenten van ons alle Marie Armand. Twee postzegels van 2 BF met de donkergroene versie van een portret van Koning Boudewijn en een blauw vignet met PER VLIEGTUIG PAR AVION.

Geen opmerkingen: