vrijdag 16 december 2016

the singing painters @EI-huis

Concertavond in EI-huis [Sassekaai 45].
The Singing Painters Four: Peter (bass, vocals), Laura (vocals), Mathias (guitar), Merlyn (drum, vocals). Dit keer zonder Bart op trompet.
Extra: Moussa (marimba, kora) & Isaka (percussie, vocals).
Suzan Batu had gevraagd of we 16 december vrij hadden. Alleen Bart kon niet. Voor de finissage van haar instalraam @EI-huis wou ze muziek. Moussa, Isaka en Merlyn waren nog wat aan het jammen toen Lieve opmerkte dat ze in EI-huis nooit eerder een concert hadden gehad.

[1] Instrumentale set (Moussa, Isaka, Mathias, Peter & Merlyn) met West-Afrikaanse groove. [2] Set van The Singing Painters. Twee nieuwe nummers, Table (formerly posted as Dog) & Friday Night Dinner (met Isaka op marimba) en een explosieve versie van The Food Supplement. Dit is meteen ook de titel van het eerste vinyl van The Singing Painters, een release onder de noemer The Singing Painters Meet Carver & Horn. Begin 2016 werd de oorspronkelijke bezetting, Merlyn Paridaen (drum) en Laura van (lyrics, vocals), na de split eind 2010 toen Michaël het voor bekeken hield, uitgebreid met Mathias Van de Wiele (guitar). Peter Jacquemyn (double bass) en Bart Maris (trumpet) kwamen mee in en het eerste concert van de band met die bezetting, op 28 mei in croxhapox, was meteen goed voor anderhalf uur groovy jazz experiment en dolle pret. Met vocals die het duidelijk naar hun zin hebben in de virtuoso impro setting.
[3] als [1]. Afrikaanse groove.
[4] Een tweede set met Ocean, Bad Drivin', Embryo Dictaphone (bass vocals van Merlyn en Peter, van on top of that with a reluctant whisper) en Thin Walls. Verrukkelijke versie van Embryo Dictaphone, een nummer tot op heden dat op niet één concert van The Singing Painters ontbrak, voor het eerst vocaal meerstemmig.
[5] Jamsessie van Isaka, Moussa en Merlyn. & some of the visitors get to the floor. [ ]
Lekker smerige versies van The Food Supplement en Bad Drivin'.Geen opmerkingen: