maandag 10 september 2007

maandag 10 september

Een kleine encyclopedie van tijdelijke dingen.

'Je vindt het wel spijtig om uit bad te moeten.' Eerste zin van Ravel, een roman van Jean Echenoz. Oolf deed enthusiast over het boek, had het verorberd tussen delen twee en drie van Het Bureau van J. J. Voskuil, zei hij.
De dag begint dus met een variatie op die eerste zin. De dag begint op onfortuinlijke wijze. Gedurende enige tijd ben ik een zekere Alfonso Dys, verkenner van het onmetelijke woestijngebied tussen bedrand en slaapkamerdeur. Vanuit zijn belabberde positie, half bedolven onder het woestijnzand van een belabberd ochtendhumeur en in het grijze ochtendlicht van een belabberde dag, staart Dys naar de boekenkast. Henin heeft de US Open gewonnen. Het duurt een eeuwigheid voor ik doorheb dat het intrigerende perspectief onderin de boekenkast met de cover van de dvd van Buena Vista Social Club te maken heeft. Andere titels zijn 'Diepe wildernis: de wegen', 'Conversations avec C├ęzanne' en 'Quartet' van John Fante.
Aan de laptop opent een ander wereldbeeld. Frank ploegt door de crox-site, beschikt niet over alle codes en heeft om die reden een waarschuwing toegevoegd: 'onze site heeft momenteel een onderhoudsbeurt'. Eerst een stap terug, dan de sprong voorwaarts.

Een bericht van David Smithson, hij suggereert twaalf maar misschien is elf oktober beter. Ik boek een kamer bij Flandria Hotel van 11 tot 13 oktober. Levi van Smeraldina Rima stelt voor om Nate Wooley te brengen tijdens het openingsmoment op 13 oktober.

Frank mailt me dat Joris ontslag neemt als bestuurslid.

Geen opmerkingen: